A tél mostanában nem viccel – a hőmérséklet a legmelegebb napszakban sem megy nulla fok fölé, hát még este! Ilyenkor nem igazán van kedvünk kimozdulni a lakásból, inkább filmmaratont tartunk. A mozizás pedig nem az igazi pattogatott kukorica nélkül.

Épp a Buzzfeedet böngésztem, amikor belefutottam ebbe a szuper ötletbe: felturbózott popcorn! Bizony, jól olvastátok, rengeteg különlegesebbnél különlegesebb variáció. Ezek közül kiválasztottam a hat kedvencemet, amit most meg is osztok veletek.

Csokis–sós karamellás popcorn

A pattogatott kukorica úgy él a legtöbb ember fejében, hogy sós. Na, ezen most változtatunk ezzel az édes variációval. Pillanatok alatt elkészül, és a recept olyan egyszerű, hogy nevetve elkészíti akárki.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olaj 
  • 7,5 dkg pattogatni való kukorica
  • 1 dl karamellöntet
  • 1 evőkanál étcsokidarabka

Öntsd az olajat egy nagyobb lábasba, és rakd bele a magokat. Fedd le, hogy pattogás közben nehogy elszökjenek a kukoricaszemek. Amikor kipattogtak, rakd őket egy nagy tálba, és apránként öntsd hozzá a karamellöntetet és a csokidarabkákat, és keverd össze. Azonnal fogyasztható! De figyelmeztetlek: valószínűleg a film első 15 percében el fog fogyni! :)


Édes és sós popcorngolyó

Ehhez már kicsit több idő és hozzávaló kell, mint az előző variációhoz, de hidd el, megéri a fáradságot, mert ha egyszer megkóstolod, akkor mindig ilyet akarsz majd enni.

Hozzávalók: 

  • popcorn
  • negyed csésze vaj
  • maréknyi mályvacukor
  • 1 csésze perec ropi
  • 1 csésze M&M’s
  • fél csésze mini csokicsipsz

Pattogtasd ki a kukoricát, és hagyd kihűlni! Alacsony fokozaton olvaszd meg a vajat, majd tedd hozzá a mályvacukrot, és azt is hagyd elolvadni. A ki nem pattogott kukoricaszemeket dobd ki, majd a kukoricát keverd össze a vajas, mályvacukros masszával. Keverd bele a perec ropikat. Kézzel formázz belőlük golyókat, ha odaragad a kezedhez, akkor kicsit olajozd be (a kezedet, ne a golyókat :D). Az M&M’s-eket és a mini csokicsipszeket nyomkodd rá a golyó külsejére. Fogyasztás előtt hagyd a golyókat teljesen kihűlni!

Oreós popcorn

Gondolnád, hogy csupán három összetevő választ el az ellenállhatatlan és abbahagyhatatlan oreós pattogatott kukoricától? Pedig így van, és én most meg is osztom veled a titkos receptet, hogy a következő filmmaratonon te is élvezhesd ezt az isteni különlegességet.

Hozzávalók:

  • popcorn
  • fehér csokoládé
  • Oreo keksz

A képlet egyszerű. Pattogtasd ki a kukoricát. Amíg elkészül, addig olvaszd meg a csokit. Az Oreót apró darabokra, morzsákra kell törni. A popcornra öntsd rá a megolvasztott csokit, majd szórd meg az Oreo morzsával. Érdemes néha megkeverni, hogy mindenhova jusson a csokiból és az Oreo morzsából.


Édes rózsaszín popcorn

Igazi csajos popcorn. Édes, rózsaszín, finom. Igaz, az eddigiek közül talán ennek az elkészítése a legbonyolultabb, és a legtöbb hozzávaló is kell hozzá. Azonban hidd el, nem fogod megbánni, hogyha elkészíted, mert igazi ínycsiklandozó finomságban lesz részed.

Hozzávalók:

  • 7,5 dkg pattogatni való kukorica
  • 2/3 csésze tej
  • 1 evőkanál kukoricaszirup
  • negyed teáskanál só
  • 2 csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • piros vagy rózsaszín ételszínezék

Egy lábasban pattogtasd ki a kukoricát. Amíg pattog, addig keverd össze a tejet, a kukoricaszirupot és a sót egy kis serpenyőben, majd add hozzá a cukrot is. Forrald fel, és kevergesd közepes lángon addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ezután vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vanília-aromát és az ételszínezéket. Gyorsan dolgozz, hogy a cukros keverék meg ne dermedjen. Kevergetés közben szép lassan add hozzá a popcornhoz úgy, hogy mindenhol egyenlően legyen eloszlatva. Öntsd a kukoricát sütőpapírra, amíg meg nem szárad, utána pedig jóízűen fogyaszd el.


Rozmaringos, parmezános popcorn

Azért kedvezek azoknak az embereknek is, akik a hamisítatlan sós változatokat részesítik előnyben. A most következő rozmaringos, parmezános recept biztos, hogy leköröz minden eddig ismert sós pattogatott kukoricát. 

Hozzávalók: 

  • 2 ágacska friss rozmaring
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • negyed csésze extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 7,5 dkg pattogatnivaló kukorica
  • negyed csésze frissen reszelt parmezán sajt

Hevíts olajat, rakj bele egy rozmaringágacskát és az összezúzott fokhagymát. Ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal. Majd miután felmelegedett, vedd le a tűzről. Pattogtasd ki a kukoricát, majd miután kipattogott, rakd egy nagy tálba. Az olajat szűrd le, és öntsd egyenletesen a kukoricára. Egy ágacska rozmaringot vágj apróra, majd szórd az olajos kukoricára, végül pedig reszelj rá friss parmezánt.

Tacós popcorn

Az utolsó variáció szintén sós, és mind közül a legegyszerűbb. Ha unod a sima sós, vajas kukoricát, de nem szeretnél sokat pepecselni az ízesítéssel, akkor ezt egyértelműen neked találták ki.

Hozzávalók:

  • 7,5 dkg pattogatnivaló kukorica
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál taco fűszerkeverék
  • kevés só

Rakd a kókuszolajat egy serpenyőbe, majd addig melegítsd, amíg el nem olvad. Rakd hozzá a kukoricamagokat, rázd össze, hogy szépen egyenletesen eloszoljon, majd fedd le, hogy a kipattogott kukoricaszemek el ne szökjenek. Miután elkészült a kukorica, öntsd egy nagy tálba, és szórd rá a taco fűszerkeveréket és egy kis sót. Már kész is a tökéletes, finom, villám tacós popcorn.

Remélem, ezzel a pár ínycsiklandozó és különleges recepttel meghoztam a kedvedet ahhoz, hogy ne csak a film kiválasztására fordíts nagy figyelmet, hanem a rágcsálnivaló elkészítésére is.

Ha kipróbáltad valamelyiket, akkor írd meg, hogy sikerült! ;)