Írd be, mit keresel:

Isteni villámdesszert: alma fahéjas bundában

A téli időszakban nálunk elmaradhatatlan a palacsintatésztában kisütött almaszelet, melyet még forrón fahéjas cukorba alaposan beleforgatok. Ilyenkor megtelik a konyha a finom fahéj illatával, és már alig várjuk, hogy kisüljenek az almaszeletek, és hozzáláthassunk a nassoláshoz.

Cookta - 2017.01.29.
Isteni villámdesszert: alma fahéjas bundában

Mivel nemcsak finom, de igen gyorsan elkészül, így ha éppen nincs kedvünk süteményt sütni, ezzel a finomsággal is meglephetjük a családot. Egy sűrűbb, kis cukorral és fahéjjal gazdagított palacsintatésztát kell csak kevernünk, majd a hámozott és kimagozott, citrommal meglocsolt almaszeleteket belemártani, és forró olajban kisütni. Pénztárcabarát és egyszerű, viszont mindig nagy sikert arat, hipp-hopp eltűnnek a bundás almakarikák.

Forrás:
Kard Éva

Fahéjas cukorban meghempergetve is finom, de azért én még ezt az ízélményt fokozni is szoktam, és készítek hozzá egy vaníliás-fahéjas öntetet is. Ez lehet egy hígabbra főzőtt vaníliás puding egy kis fahéjjal fűszerezve, de akár egy kis tejszínnel, vaníliás cukorral és fahéjjal kikevert mascarpone is.

Forrás:
Kard Éva

Alma fahéjas bundában

Hozzávalók:

  • 3 db édes alma
  • 2 db tojás (közepes)
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • liszt (amennyit felvesz)
  • 1/2 citrom leve
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez

A forgatáshoz: 

  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés: Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Egy tálba üssük bele a tojást, adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót és az őrölt fahéjat, majd keverjük alaposan össze. Keverjük hozzá a tejet és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. 

Közben egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.

Ezután az almaszeleteket először forgassuk bele lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba. Mérsékeljük a hőfokot, majd az almaszeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. Sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön.

Közben egy tálcán vagy nagyobb tányérban keverjük össze a cukrokat és az őrölt fahéjat a forgatáshoz.

A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, csöpögtessük le, majd még forrón forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben. Ezután tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor a fahéjas cukorban megforgatott almaszeleteket langyosan kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá még fahéjas-vaníliás öntetet is.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.