A szürke, hideg hónapokban fokozottan ki vagyunk téve a bacilusoknak, jön a meghűlés és a torokfájás. Ezzel a fantasztikus hatású mézes, gyömbéres teával elejét vehetitek a megfázásos tüneteknek, és egészségesebbek lehettek, de ha már itt a baj, akkor is segít!

Nagyon jótékony hatású ital a gyömbértea, ráadásul isteni finom és gyerekjáték elkészíteni. Négy csodás alapanyagra van hozzá szükség, amelyek külön-külön is remek egészségjavítók, de így együtt tényleg fantasztikus a hatásuk. A gyömbér mellett egy kis fahéj, citrom és méz kell hozzá, no meg egy kis forró víz és pár perc türelem.

A gyömbér tisztító, antibakteriális hatású finom fűszer, hatékony fejfájás ellen, de a megfázás tüneteit is csökkenti. A fahéj nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánst, csökkenti a vércukorszintet, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van. A citrom és a méz pedig rengeteg vitamint tartalmaz, éppen ezért ne azonnal adjuk a forró italhoz, hogy ezek ne sérüljenek, csak kicsit később, amikor már kioldódtak a fahéj és a gyömbér hatóanyagai, és kicsit hűlt a folyadék hőmérséklete!

Objektum doboz

A teához diónyi meghámozott gyömbért feldaraboltam, és 2 rúd fahéjjal egy kannába tettem, leforráztam 1-1,2 liter forró vízzel, és kb. 10–15 percet pihentettem. Ezután fél citrom levét és 2-3 evőkanál mézet hozzáadtam, jól elkevertem. Leszűrhető, de én szeretem elrágcsálni a gyömbérdarabkákat is!

Tövábbi gyömbérteák >>

Az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz kisebb lépésekkel is közelíthetünk, az a lényeg, hogy még ma, MÉG IDÉN elkezdjük >>

Takács Nóra Norie rovata videókkal, szépségápolással itt található >>