Finom és egészséges, diétás és palacsinta – létezik egyáltalán ilyen? Igen, és mostanában nagyon rá is kaptam, mert nagyon egyszerű, gyors és isteni. Reggelire és desszertnek is szoktam ilyen kis puha palacsintákat sütni, próbáljátok ki!

Banán, zabpehelyliszt és tojás kell csak hozzá, illetve egy kis víz és pici szódabikarbóna – ez az alaprecept, de jól variálható egy kis fahéjjal vagy vaníliával, de csokis palacsintának is készítettem már egy kis kakaóport hozzáadva. Édesítőre nincs is szükség hozzá, a banán kellően megédesíti a tésztát, főleg, ha jó érett banánnal készítjük.

Forrás:
Domokos Enikő

Nagyon jó napindítónak, kellő energiát ad, de mivel a zabpehely lassú felszívódású, így egészen ebédig kitart, még úgy is, ha éppen edzést tartok. Desszertnek is ideális, bűntudat nélkül fogyasztható, bármivel rétegezhető, meglocsolható. Az alábbi emeletes változat például a vasárnapi ebéd desszertje lett, és nem csak nekem ízlett! ;)

Banános zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 2,5 dl zabpehelyliszt
  • 2,5 dl víz
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés: A banánt villával összetöröm, hozzáadom a zabpehelylisztet, a vizet, a tojást, ízesítem egy kis őrölt fahéjjal, elkeverem. 

Egy teflonserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítok, kis merőkanálnyi adagokat teszek a masszából a serpenyőbe, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütöm. 

Szeletelt banánnal és mazsolával rétegeztem most, de bármilyen friss és aszalt gyümölccsel, de akár joghurttal, mézzel is nagyon finom.

Forrás:
Domokos Enikő