Írd be, mit keresel:

Egészségesen finomat: csirkemelltekercs sült édesburgonyával

Ki mondja, hogy a csirke unalmas? Főleg, ha sajttal és aszalt paradicsommal van feltekerve... Most készítettem először így, de biztos, hogy nem utoljára, hiszen gyors, egyszerű, csupa fehérje, és ha sovány sajtot használunk, még diétás is.

Cookta - 2024.02.05.
Egészségesen finomat: csirkemelltekercs sült édesburgonyával

Edzőként fontos nekem, hogy egészséges és fehérjében gazdag fogások kerüljenek az asztalra. Mivel a csirke az egyik legjobb fehérjeforrás szerintem, így gyakran készítem, de igyekszem variálni, fűszerekkel, kiegészítőkkel változatossá tenni. Az aszalt paradicsommal és sovány sajttal töltött kis hústekercsek nagyon beváltak, ezért is osztom meg a receptjét veletek.

Forrás: Domokos Enikő

A köret bármi lehet, akár az örök adu ász rizs is, mint a legnépszerűbb „gym food” köret, valamilyen színes saláta, de én most nagy kedvencemet, édesburgonyát készítettem köretnek. Ez a gyökérzöldség csak névrokona a burgonyának, de nevezik batátának is, nagyon finom, ráadásul szuperegészséges. Magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin-tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, a réz és a mangán, valamint alacsony a zsír- és koleszterintartalma, így cukorbetegek is fogyaszthatják.

A sütőben sült minden, és mivel improvizáltam, egymás után készültek, de nyugodtan együtt is süthető a kettő, ha ezt választjátok ebédmenünek. Szívből ajánlom, finom és egészséges!

Göngyölt csirkemell aszalt paradicsommal és sült édesburgonyával

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 db csirkemellfilé
  • light sajt
  • asztalt paradicsom vagy bármilyen aszalt zöldség, gyümölcs
  • 2 db közepes édesburgonya
  • sültcsirke-fűszerkeverék
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés: A csirkemelleket vékony szeletekre vágtam, majd befűszereztem sültcsirke-fűszerkeverékkel, de ízlés szerint mással is ízesíthető. A sajtot és az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágtam, a csirkemell nagyobb felületére tettem a sajtot és az aszalt paradicsomot, majd feltekertem a csirkemellet, és egy fogpiszkálóval rögzítettem. Megszórtam egy kis szezámmaggal. Lettek kisebb és nagyobb tekercsek is.

Az édesburgonyát meghámoztam, apró szeletekre vágtam, kicsit megsóztam, 1 evőkanál olívaolajjal összeforgattam, és sütőpapírra téve először kisütöttem ezt forró sütőben, utána pedig a csirkemelltekercseket. Kb. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sültek. Az én páromnak nagyon ízlett! 😉

Forrás: Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.