Írd be, mit keresel:

„Szív küldi” tükörtojás

Egyszerű és kiadós a virslis tükörtojás, amit egy kis fortéllyal – és egy darabka fogpiszkálóval – könnyedén szív alakúra formázhatunk. Én sokszor készítem így el reggelire, és bár a Valentin-napot mi nem ünnepeljük, ezzel az apró figyelmességgel bármikor meglephetjük szeretteinket.

Cookta - 2024.02.05.
„Szív küldi” tükörtojás

A reggeli elengedhetetlen szerintem, és érdemes minél változatosabbá tenni, különösen ráérős hétvégi reggeleken. Egészen másképp indul a nap, ha egy kis figyelmességgel készítjük, bizonyság erre ez a szív alakú virslis tükörtojás. Igazából végtelenül egyszerű, de nagyon mókás és mutatós, biztos, hogy mosolyt csalunk vele kedvesünk, szeretteink arcára. Tálaláskor kínáljunk friss péksüteményt és ízlés szerint egy finom gyümölcsteát a virslis tükörtojás szív mellé.

Forrás: Kard Éva

A virslit egy egyszerű mozdulattal formázzuk szív alakúra, majd üssük bele a tojást, és a sütőben pár perc alatt süssük készre. A sütési idő attól függ, hogy éppen lágyabban vagy keményebbre sütve szeretjük a tükörtojást. Nagy előnye még a sütőben való sütésnek, hogy nem lesz tele az egész konyha a kellemetlen olajszaggal.

Virslis tükörtojás szív

Hozzávalók:

  • 2 pár virsli (jó minőségű)
  • 4 db tojás
  • olívaolaj

Elkészítés: A virslit vágjuk félbe hosszában úgy, hogy az egyik felén kb. 1 cm-en egyben maradjon, majd egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki. A két végét illesszük össze, majd szúrjuk át egy fogpiszkálóval.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a megformázott virslit, és mindegyikbe üssünk bele egy tojást. Ezután ízlés szerint sózzuk, és a virslit kenjük meg olívaolajjal.

Helyezzük be közepes hőmérsékletű sütőbe, majd süssük készre. A sütési idő attól függ, hogy lágyan vagy keményebben szeretjük a tojást.

Tálaláskor ízlés szerint friss péksüteménnyel és egy pohár teával kínáljuk.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.