Írd be, mit keresel:

Tartalmas villámleves ázsiai hangulatban

Egy gyors és melengető, tartalmas és fűszeres leves ajándék a nap végén, egy kis ázsiai fűszerkeverékkel, például curryvel pedig még egzotikussá is tehető. A mostanság szaporodó thai gyorséttermekben percek alatt készítik az ügyes szakácsok az isteni és friss fogásokat, és ha nem is ilyen gyorsan és ennyi különleges fűszerrel, de otthon is készíthető villámgyors és laktató ázsiai leves.

Cookta - 2022.02.06.
Tartalmas villámleves ázsiai hangulatban

A thai gyorséttermek rendszere nagyon rokonszenves: az ember rendel, fizet, a szakácsok pedig egy üvegfal mögött már készítik is frissen a számunkra izgalmas, színes fogásokat, és pár perc múlva már fogyaszthatjuk is. A gyorsaság titka egyrészt a wok, amiben nagyon gyorsan fő-sül az étel, másrészt az előkészített, felhasználásra kész alapanyag. Ez nem biztos, hogy otthon is így rendelkezésre áll, de ha tényleg gyors megoldás szükséges, akkor nyúlhatunk pl. olykor fagyasztott alapanyagokhoz segítségért.

Ha a levest szeretnénk egytálétellé gazdagítani, a zöldségek mellett tehetünk bele egy kis halat, csirkét vagy akár rákot is, illetve üvegtésztát vagy rizstésztát, amelyek szintén nagyon gyorsan elkészülnek. Az alábbi halas, üvegtésztás leves 15 perc alatt készült el, kókusztej krémesíti, így laktózmentes, gluténmentes étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.

Kókusztejes ázsiai halleves üvegtésztával

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma
  • 30 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 2 db fagyasztott pangasius halfilé
  • 1 csapott evőkanál curry
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 2 dl kókusztejszín
  • 5 dkg üvegtészta
  • 1/2 citrom leve
  • kevés olaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk. A halfilét még fagyosan felkockázzuk. 

Egy wokban kevés olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, a fagyos zöldségeket és a halkockákat, 2-3 percig kevergetve pároljuk, hozzáadjuk a curryt, a gyömbért és a mozsárban kissé összetört koriandermagot, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, majd felöntjük 1,5 liter forró vízzel, és lefedve 8-10 percet főzzük, majd hozzáöntjük a kókusztejszínt, beledobjuk az üvegtésztát, és lefedve még 1-2 percet főzzük. Tálalás előtt egy kis citromlével ízesítjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.