Írd be, mit keresel:

Almarózsa – szépséges almás süti pofonegyszerűen

Az almás sütemények megunhatatlan klasszikusaink, és szerencsére rengeteg recept közül válogathatunk. Ha valami igazán szemet gyönyörködtető almás finomsággal szeretnénk kedveskedni szeretteinknek – és persze maguknak is –, akkor az almás rózsasüti a tökéletes választás.

Cookta - 2024.02.21.
Almarózsa – szépséges almás süti pofonegyszerűen

Nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény az almarózsa, de garantált sikert érhetünk el vele: szépséges és nagyon finom, a készen kapható leveles tésztának köszönhetően percek alatt összeállítható. Az almát érdemes nagyon vékonyra szeletelni és egy kicsit megfőzni cukros-citromos vízben, hogy formázni tudjuk, és ne törjön el felcsavaráskor, de ez a süti egyetlen trükkje.

Ahhoz, hogy szép formáját sülés közben megőrizze, az almás tekercseket rakosgassuk muffinformába, és így toljuk a forró sütőbe.

Almás rózsák leveles tésztából

Hozzávalók:

  • 1 csomag előnyújtott leveles tészta
  • 2 szép nagy alma
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál cukor
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés: Egy lábasba 7 dl vizet öntünk, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és a citrom levét, és feltesszük melegedni. Közben az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük. A felforrt vízhez adjuk, és 2-3 percig főzzük, hogy kissé felpuhuljanak, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.

A leveles tésztát kiterítjük, és hosszában 6 csíkra vágjuk. A tészták szélét kirakjuk almaszeletekkel úgy, hogy túllógjanak a tésztán, majd egy második sor almát is rárakosgatunk, meghintjük fahéjas cukorral, majd a tésztát visszahajtjuk az almaszeletekre, és óvatosan feltekerjük, így megkapva a szépséges rózsaformát.

Muffinformába rakjuk a süteményt, és 180 fokos sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük.

Ha langyosra hűlt, porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.