Írd be, mit keresel:

Mennyei bundás kenyér édesen, áfonyaszósszal

Ráérős reggeleken érdemes megadni a módját, együtt reggelizni, közösen indítva a napot egy tartalmasabb finomsággal. Ehhez tökéletes a bundás kenyér, amit készíthetünk a nálunk megszokott sós változatban, de akár édesen is, ahogy a franciák és az amerikaiak szeretik.

Cookta - 2023.02.25.
Mennyei bundás kenyér édesen, áfonyaszósszal

A french toast, vagyis a francia pirítós kalácsból és kenyérből is készülhet, ha ez utóbbit választjuk, akkor jobb a kissé édeskés toastkenyér. Nagyon hasonlít a mi klasszikus bundás kenyerünkhöz, csak talán kicsit gazdagabb: a tojást tejszínnel habarják el, kis vaníliás cukorral vagy fahéjjal ízesítik, majd a tejszínes tojásban megforgatott kenyereket vagy kalácsszeleteket vagy kevés vajban sütik meg, vagy jénaiba, pitetálba lerakják, kis vajat morzsolnak rá, majd sütőbe tolva jól átsütik.

A puha és illatos édes bundás kenyér mellé jól illik bármilyen lekvár, méz, de egyszerű fahéjas porcukorral meghintve is nagyon finom. Készülhet mellé valamilyen kompót vagy karamellizált alma, banán, így már desszertként vagy uzsonnakánt is megállja a helyét.

French toast áfonyaszósszal

Hozzávalók: 

  • 12 szelet szikkadt toastkenyér vagy kalács
  • 4 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 15 dkg áfonyalekvár
  • 1,5 dl almalé
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

Elkészítés: Az áfonyaszószhoz az almalét, a gyömbért és az áfonyalekvárt egy kis forralóba tesszük, összekeverjük, majd gyenge tűzön összemelegítjük, félretesszük.

A bundás kenyérhez a tojásokat egy tálba felütjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a csipet sót és a tejszínt, és villával felverjük.

Egy evőkanál vajat serpenyőbe teszünk, felolvasztjuk. Amikor már forró, a kenyérszeleteket megmártjuk a tojásban, és a vajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben, ha elfogy a vaj, a maradék vajjal folytathatjuk a sütést.

A bundás kenyeret az áfonyamártással meglocsolva tálaljuk azon melegében.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.