Írd be, mit keresel:

Egészséges tavaszváró: zöldborsós-zabpelyhes palacsinta

Manapság sokat hallani, hogy változtassunk az étkezési szokásainkon, és készítsünk egészségesebb ételeket, esetleg legyen éppen húsmentes is. Ezt az irányelvet követve készült ez az egyszerű és egészséges zöldborsós palacsinta.

Cookta - 2024.03.01.
Egészséges tavaszváró: zöldborsós-zabpelyhes palacsinta

Nemcsak egészséges, de finom is lett, alakbarát, böjti fogásnak is tökéletes, ráadásul a zöldborsónak köszönhetően tavaszi hangulatú, mondjuk úgy, tavaszváró lett ez a kis lepényke.

Forrás: Kard Éva

Liszt helyett zabpehellyel készült, a tej pedig laktózmentes, emellett csak hagyma és zöldborsó van benne, kiegészítve némi fűszerrel. A masszát érdemes sütés előtt legalább egy órával bekeverni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet. Tálaláskor egyszerűen natúr joghurtot vagy ízlés szerint egy finom csatnit kínáljuk hozzá.

Forrás: Kard Éva

Zöldborsós-zabpelyhes palacsinta

Hozzávalók 2 személynek:

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • kb. 1 cm-es darab gyömbér
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 mokkáskanál csilipehely
  • 1 evőkanál aprított korianderzöld
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A zabpelyhet őröljük meg aprítóval vagy kávédarálóval, hogy lisztes állagú legyen.

A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük ki.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csilipelyhet, a korianderzöldet, ízlés szerint sót, valamint a tejet, majd turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a zabpehelylisztet, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk legalább fél órát állni, hogy felszívja a nedvességet. Sűrűbb masszát kell kapnunk.

Egy teflonos palacsintasütőt spricceljünk meg olajjal, majd a masszából kanalazzunk bele kisebb halmokat, és kicsit simítsuk el a kanállal, hogy vékonyabb legyen. Kisebb lángon szép lassan süssük meg mind a két felét. Sütés közben egy szélesebb spatulával óvatosan nyúljunk alá, és egy határozott mozdulattal fordítsuk át. Én sütés közben kétszer is átfordítottam, hogy egyenletesen süljön.

Tálaláskor a lepénykéket ízlés szerint natúr joghurttal vagy tejföllel kínáljuk.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.