Írd be, mit keresel:

Szerelmes reggeli, a romantikus napindító

Figyelmesnek lenni és örömet szerezni az egyik legjobb dolog, nemcsak nekünk, de a párunknak is. Egy kis aprósággal, ötletességgel kellemes meglepetést szerezhetünk, amihez nem is feltétlenül kell speciális alkalom. Ilyen lehet például egy finom reggeli egy kis csavarral.

Cookta - 2024.03.02.
Szerelmes reggeli, a romantikus napindító

Egy közösen elköltött kényelmes reggeli lehet akár ünnep is, ha egy kis pluszt viszünk bele. Ham&eggs – vagyis sonkás tojás – valószínűleg sokunknál készül, de még ebből az igazán egyszerű reggeliből is válhat szerelmes vallomás.

Olvasónk, Éva, aki hosszú idő óta él együtt férjével szerelemben és boldogságban, szív alakú tojásreggelivel lepte meg párját. Megosztotta velünk, így mi megmutatjuk, milyen mutatós, és azt is, hogyan készült.

Sonkás tojás szerelmes reggelinek

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet sonka
  • 3 tojás
  • kevés kókuszzsír
  • 2 marék saláta
  • maréknyi koktélparadicsom
  • péksütemény a tálaláshoz

Elkészítés: Egy serpenyőben kevés kókuszzsírt forrósítunk, és megsütjük rajta a sonkát, majd tányérra szedjük, félretesszük. A zsiradékot átöntjük egy szív alakú szilikonos formába.

3 tojást szétválasztunk, mindkettőt külön-külön villával, sóval felverjük. Először a fehérjét öntjük a formába, majd ebben elhelyezünk 2 szív alakú kiszúró fém formát. Ezekbe csurgatjuk a sóval felvert tojássárgákat.

180 fokra felmelegített sütőben készre sütjük.

Egy nagyobb tányéron elosztjuk a salátát és a félbevágott koktélparadicsomokat, ráfektetjük a sült sonkát, majd a közepére tesszük a tojást. Péksüteménnyel tálaljuk.

Forrás: Bodnár Éva

A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.