Írd be, mit keresel:

Fehér csokis túróhab, a csupa krém csodadesszert

Egy finom habos, könnyű desszertnek nehéz ellenállni, és nem is kell hozzá feltétlenül bonyolult recept, hosszas előkészület, de még sütő sem, mégis osztatlan sikert fog aratni. Nagyon egyszerű, mutatós, kanalazgatni való finomságot hoztunk: fehér csokis túróhabot! 

Cookta - 2024.03.05.
Fehér csokis túróhab, a csupa krém csodadesszert

A túró az egyik legsokoldalúbb alapanyagunk, szuper fehérjeforrás, sovány változata jól beilleszthető diétás étrendbe is, lehet édes és sós, főszereplő és kiegészítő. A szendvicskrémtől a túrópalacsintáig, a rétestől a túrógombócig számtalan módon használhatjuk.

A túró sokféle lehet: krémesebb vagy rögösebb, soványabb vagy zsírosabb, és van egészen sima krémtúró is. Mindegyiknek megvan a helye, egyik sem rosszabb vagy jobb, pontosabban van olyan étel, amihez valamelyik jobban illik. A tömbben vagy dobozban kapható túrót általában 250 g-os kiszerelésben találjuk, ez krémesebb, simább, pohárkrémekhez, kencékhez jobb, a zacskós kiszerelésű túró szemcsésebb, rögösebb, ez többnyire süteményekhez ideálisabb, és 500 g-os csomagolásban kapható.

Ehhez a fantasztikusan finom duplacsokis pohárkrémhez a krémesebb dobozos vagy papírcsomagolású túró ajánlott, amit még egy kis mascarpone lágyít és tejszínhab krémesít, édességét pedig olvasztott fehér csokoládé adja. Hogy ne legyen „unalmasan” fehér, rétegezhetjük gyümölccsel, összemorzsolt keksszel, vagy épp étcsokoládéval, mint ebben a receptben.

A könnyű fehér csokis krémet egy kis mandarin és vanília ízesíti, így a tálaláshoz is használható pár gerezd mandarin – de akár más gyümölccsel is kipróbálható, csalódást biztos nem fog okozni!

Fehér csokis túróhab

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 15 dkg túró
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg mogyorós étcsokoládé
  • 5-6 szem mandarin

Elkészítés: A fehér csokit kockákra tördeljük, tálba tesszük, és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk.

A mascarponét és a túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 2 mandarin kifacsart levét, habverővel krémesre keverjük. A tejszínt habbá verjük, és az olvasztott csokoládéval együtt a mascarponés túróhoz adjuk, óvatosan összeforgatjuk, amíg homogén krémet kapunk.

Az étcsokoládét egy késsel apróra vágjuk.

A túróhabot poharakba rétegezzük az étcsokival időnként megszórva, és hűtőbe tesszük tálalásig.

Mandaringerezdekkel díszítve kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.