Írd be, mit keresel:

Mi mennyi? Mértékegységek, mennyiségek, hőfokok átváltása

Sok receptnél nincs szükség pontos mennyiségekre, míg másoknál, például a sütiknél, bizony nem árt pontosan kimérni az alapanyagokat. Ha nincs kéznél mérleg, vagy épp bögrében vagy más mértékegységben van megadva a mennyiség, akkor kezdődik a bosszankodás. 

Cookta - 2017.03.14.
Mi mennyi? Mértékegységek, mennyiségek, hőfokok átváltása

Ahhoz, hogy ilyen ne fordulhasson elő, összegyűjtöttük a leggyakrabban használt mértékegységeket bögrében és súlyban, így ide-oda lehet váltogatni, illetve a legfontosabb konyhai alapanyagokat, amelyeket mostantól bögrével vagy evőkanállal is lehet adagolni. 

Nagy kihívás még a sütési hőfok, ami amerikai recepteknél Fahrenheitben van megadva, míg a mi sütőink Celsius-fokra vannak bemérve, nem is beszélve a régebbi, de még nagyon jól működő gázsütőkről, amelyeknél a hőfokot nem, csak a fokozatot tüntették fel. Most kiderül, mi mennyi! 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.