Írd be, mit keresel:

Egyszerűen nagyszerű: csupa csoki kókuszgolyó

A csokis-kókuszos desszerteknek nehéz ellenállni, legyen szó kókuszgolyóról, Bounty csokiról, szeletről vagy pohárkrémről, netán a nagy klasszikusról, a kókuszkockáról. Most a fehér csoki kapja a főszerepet ebben a nagyon egyszerű és szerintünk ellenállhatatlanul finom kis desszertben.

Cookta - 2017.03.16.
Egyszerűen nagyszerű: csupa csoki kókuszgolyó

Hófehér és elegáns, ideális vendégváró vagy gasztroajándék, de olyan egyszerű, hogy akár hétköznap is elkészíthető ez a nagyon csokis kókuszgolyó, ha épp valami kényeztető finomságra vágyunk. Minden alapanyaga fehér, úgyis mint a csokoládé, a tejszín, a háztartási keksz, a vaj és a kókuszreszelék, na jó, egy kis nem fehér vanília is kerül bele, de ő csak ízben tesz hozzá a bonbonnak is beillő édes golyócskákhoz.

Az alaprecept önmagában is tökéletes, de természetesen tovább is gondolható, variálható: reszelhetünk bele kevés citrom- vagy narancshéjat, adhatunk hozzá egy kis illatos likőrt vagy rumot, tehetünk a golyócskák közepébe egy szem alkoholba áztatott mazsolát vagy darabka aszalt sárgabarackot, esetleg mandulát vagy mogyorót… Kísérletezésre fel!

Kókuszos csokigolyó hófehéren

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 rúd vanília
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • kókuszreszelék

Elkészítés: A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a magjait egy késsel kikaparjuk, majd a tejszínnel egy kisebb forralóba tesszük, felforraljuk. Beletördeljük a fehér csokoládét, folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, majd a vajat is hozzáadjuk. Ha ez is felolvadt, levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd belekeverjük a darált kekszet is. A hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

A masszából kis golyóbisokat formázunk, és kókuszreszelékben meghempergetjük. 

Hűtőben tartva sokáig eláll, de szobahőmérsékleten a legfinomabb.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.