Írd be, mit keresel:

Tökéletes vegán csokimousse – egy varázslatos alapanyaggal

A csicseriborsó az egyik kedvenc hüvelyesünk, gyakran készül belőle mindenféle tartalmas és egészséges fogás, mégpedig a konzerv változatból. Eddig a levét sajnos kiöntöttük, pedig remekül felhasználható – csokihabhoz!

Cookta - 2017.03.19.
Tökéletes vegán csokimousse – egy varázslatos alapanyaggal

Fogalmunk sincs, kinek juthatott eszébe először habverővel felverni a csicseri főzőlevét, de egy kis cukorral majdnem olyan kemény hab verhető belőle, mint tojásfehérjéből, ez pedig egy kis olvasztott csokoládéval elkeverve hibátlan csokimousse-t eredményez. Remek hír ez, nemcsak a vegánoknak és egészségtudatos étrendet követőknek, de mindenkinek, hiszen így sokkal tartósabb ez a desszert, mint a tojásos-vajas eredeti változat, ami a nyers tojás miatt maximum egy napig fogyasztható. 

Kalóriában is jóval szegényebb persze, még akkor is, ha egy kis cukor kerül bele, így lelkiismeret-furdalás nélkül kanalazható a selymes, könnyű csokikrém vegán változata.

Aki nem hinne a receptnek, az alatta lévő videóban láthatja, hogy nem csalás, nem ámítás a csicseri-csoda!

Vegán csokimousse csicseriborsó levével

Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 konzerv csicseriborsó (400 g) leve (1,5 dl)
  • 6 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • csipet só

Elkészítés: A csokoládét felaprítjuk, és gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A konzerv csicseriborsó levét egy keverőtálba szűrjük, és habverővel elkezdjük verni. Amikor habosodik, apránként hozzáadjuk a cukrot, és habbá verjük.

A langyos csokihoz adunk egy kis vanília-kivonatot és egy csipet sót, majd apránként és óvatosan összeforgatjuk a csicseris habbal. Poharakba vagy tálkákba osztjuk, és legalább 4 órát pihentetjük a hűtőben, hogy kellően megdermedjen és összeálljon.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.