Van az úgy, hogy az ebéd elkészítésére pont nincs időnk, de a sült csirkecomb illata... na, az most hiányzik.

A következő fogást több kedvenc ételem ihlette. Először is a kedvenc pizzám, a négysajtos, paradicsommal. Másodszor pedig az általam egyszer véletlenül feltalált citromos majonézkrém hiánya, ezt is régen ettem.

Szóval ezekkel az ötletekkel felvértezve ugrottam neki főzni. Szerencsére az előkészületek max. 10 percet vesznek igénybe, ezután csak várni kell, míg megsül a csirke.

Forrás:
Hajós Ágnes

Négysajtos csirkecomb paradicsommal, citromos-majonézes salátával

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • 3 nagy paradicsom
  • 10-10 dkg edami, füstölt, emmentáli és camembert sajt
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 2 evőkanál oregánó

Valamint: 

  • 2 salátaszív (a saláta nem túl nagy, sárgásabb, ropogósabb levelei)

A citromos majonézhez:

  • 1 tojás
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg reszelt fehér cheddar
  • fél citrom leve
  • só, bors

 
Elkészítés: Egy tepsit kiolajozunk, belefektetjük a sózott, borsozott, 1 evőkanál oregánóval megszórt csirkecombokat. A paradicsomokat felkarikázzuk, rátesszük a húsra, megszórjuk a másik evőkanál oregánóval. A sajtokat a camembert kivételével lereszeljük, rászórjuk a paradicsomra, majd a felszeletelt camembert következik.

190 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Az elején lefedve, az utolsó 10 percben anélkül.

Közben a citromos majonézhez a botmixer poharába tesszük az összes hozzávalót, és addig mixeljük, míg majonéz sűrűségű lesz. Kicsit darabos marad, de nem baj, ha ennél tovább keverjük, különválik az olaj.

Forrás:
Hajós Ágnes

A salátát leveleire szedjük (ami nagyobb, kettétéphetjük), egy salátástálban összeforgatjuk a majonézzel.

A soksajtos csirkecombokat a salátával tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes