Írd be, mit keresel:

Tiramisu kávéimádóknak – tojás nélkül, szuperkrémesen

A tiramisu olyan tökéletes desszert, amivel mindig sikert arathatunk, ráadásul nagyon jól variálható és ízesíthető, bár az eredeti olasz receptúra is megunhatatlan. Mi azért szeretünk néha kicsit játszani az ízekkel, így ez a kávékrémes tiramisuváltozat rögtön a kedvencünk lett.

Cookta - 2017.03.25.
Tiramisu kávéimádóknak – tojás nélkül, szuperkrémesen

Nagyon krémes, igazából pohárkrémként mutatós, mert a selymes krém miatt másképp nem igazán tálalható gusztusosan, és a kávé nem a piskóták megmártásakor kerül bele, hanem a krémbe, mégpedig úgy, hogy az a színe alapján előre nem is sejthető. Gyerekeknek nem ajánljuk, de a kávé szerelmeseit levehetjük a lábukról ezzel az isteni és egyszerű desszerttel.

A kávékrémes tiramisuba tojás helyett tejszín kerül, amiben előzőleg kiáztatjuk a kávé aromáit. Nem főzzük vele, csak melegen áztatjuk, így a tejszín megőrzi fehér színét, miközben a kávé kellemes ízét átveszi. Kihűlés után az édesített (mézesített) mascarponéval összeforgatva kész is a krém, amit kakaós rumba mártott babapiskótával rétegezhetünk.

Tiramisu kávékrémmel

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 1 dl rum
  • 1 teáskanál kakaó
  • 2 evőkanál szemes kávé
  • csipet só
  • 20 dkg babapiskóta

A tetejére:

  • 1 teáskanál kakaópor

Elkészítés: A szemes kávét egy mozsárba tesszük, és durvára összetörjük. A tejszínt felmelegítjük, ha majdnem forr, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kávétöretet, és hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, leszűrjük.

A mascarponét a mézzel és egy csipet sóval habosra keverjük. A kihűlt kávés tejszínt felverjük, majd hozzákanalazzuk a mascarponéhoz, és könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.

A rumot a kakaóporral elkeverjük, a piskótákat megforgatjuk benne, majd a mascarponekrémmel poharakba rétegezzük.

A hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük néhány órára vagy egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek, majd tálalás előtt meghintjük kakaóporral.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.