Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb a legjobb: spagetti medvehagymás pestóval

Nem tudjuk, ki hogy van vele, de mi odavagyunk a medvehagymáért. Szerencsére elég divatos lett az elmúlt években, így piacon, zöldségesnél – de akár szuperekben is – beszerezhető, de persze a legjobb, ha egy kirándulással összekötve mi magunk szedjük ezt a vadon élő harsányan tavaszi zöldet.

Cookta - 2017.03.27.
A legegyszerűbb a legjobb: spagetti medvehagymás pestóval

Ha van egy csokor medvehagymánk, rengeteg lehetőségünk van a felhasználására: készíthetünk belőle krémlevest, mártást, szendvicskrémet, tehetjük rizottóba, pogácsába, de legpraktikusabb talán, ha pestót mixelünk belőle. Így egyrészt jó néhány napra konzerválhatjuk, nem fonnyad el a felhasználásra várva, másrészt villámgyors fogásokat készíthetünk vele néhány kanál szósszal megbolondítva.

A medvehagymás pestót kikeverhetjük krémsajttal szendvicskrémnek, ízesíthetünk vele göngyölt vagy töltött hússzeleteket, sült vagy párolt zöldségeket, salátaöntetet, majonézt mártásnak, de akár egy zöldséglevesnek is izgalmas karaktert adhatunk 1-2 kanálnyi medvehagymás pestóval, de persze tehetjük tésztára igazi villámfogást varázsolva.

Spagetti medvehagymás pestóval

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • olívaolaj

A medvehagymás pestóhoz:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 evőkanál fenyőmag vagy mandulalapocska
  • 3 evőkanál reszelt parmezánsajt
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés: A tésztához vizet forralunk, sózzuk, majd a spagettit beletesszük.

Közben a medvehagymát alaposan megmossuk, majd felaprítjuk. A fenyőmagot vagy a mandulalapocskát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd a medvehagymával együtt egy aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a sót és a borsot, majd 1-2 perc alatt krémesre mixeljük. Hozzáadjuk az olajat, és ezzel is krémesítjük még egy keveset. 

A tésztát leszűrjük, először egy kevés olívaolajjal, majd ízlés szerinti mennyiségű pestóval összeforgatjuk, parmezánnal vagy más reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.