Írd be, mit keresel:

Pillekönnyű Pavlova – csupa könnyedség egy brutálfinom desszertben

Tojáshab és tejszínhab, könnyed és csalfa, kis gyümölccsel a tetején... Nem diétás, de a leglégiesebb finomság. 

Cookta - 2017.04.06.
Pillekönnyű Pavlova – csupa könnyedség egy brutálfinom desszertben

Egy balerina ihlette ezt a csodás desszertet, ami annyira könnyed, mint egy balerina tánclépései vagy a pillekönnyű kis szoknyája, ráadásul hófehér és habos. Duplán! Sült tojáshab és tejszínhab a lényege, mindkettő édes, az egyik robban, a másik krémes, amit egy kis friss gyümölcs vidít fel. Eredetileg Anna Pavlova orosz balerina tiszteletére készült, mégpedig Ausztráliában, de annyira zseniális, hogy gyorsan elterjedt, ma pedig igazi világklasszisnak számít.

Tulajdonképpen habcsók és tejszínhab szerelme ez a desszert, amit bármilyen gyümölccsel felvidíthatunk: ma még csak primőr az eper, nem hazai és szabadföldi, de könnyű elcsábulni, és nagyon kiadósan felhasználhatjuk ebben a desszertben. Csodás finomság, nagyon ér kipróbálni: isteni, pillekönnyű, és gyakorlatilag elronthatatlan!

Mini Pavlovák eperrel

Hozzávalók:

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 25 dkg porcukor
  • 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet

A tetejére:

  • 3 dl tejszín
  • 30 dkg eper

Elkészítés: A tojásfehérjét keverőtálban a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, folyamatos keverés mellett 3-4 részletben adjuk hozzá a porcukrot, és verjük tovább, amíg teljesen kemény habot kapunk. Ezután hozzáadjuk az ecetet és az étkezési keményítőt, és verjük még 2-3 percig. 

Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra féltenyérnyi kis fészkeket formázunk a habból, és 120 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre, majd a sütőt kikapcsolva, az ajtaját résnyire nyitva hagyjuk még 20-25 percet a sütőben a habcsókos Palova-alapokat.

Tálalás előtt – hamarabb ne, mert elázik a habcsók – felverjük a tejszínt. Cukor nem szükséges hozzá, mert a Pavlova elég édes, de ha szeretnénk, 1-2 csomag vaníliás cukrot tehetünk bele. A tejszínt egyenletesen elosztjuk a sült tojáshab tetején, és a szeletekre vagy cikkekre vágott eperrel koronázva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.