Írd be, mit keresel:

160 gramm a karcsúság, szépség és egészség jegyében

A 160 gramm a napi bevitt szénhidrátra utal, és ez a módszer csodákra képes. Vannak, akik diétaként használják, mások életmódként. Kimondottan előnyös cukorbetegség, inzulinrezisztencia és PCOS (policisztás ovárium – petefészek – szindróma, a meddőség első számú okozója) esetén, de nagyon látványos fogyás érhető el vele akkor is, ha ezekkel az egészségügyi veszélyekkel nem kell számolnunk, csak egészségesebb életmódra és karcsúbb alakra vágyunk.

Cookta - 2017.04.05.
160 gramm a karcsúság, szépség és egészség jegyében

A 160 grammos diéta valójában szemléletváltás, mert szigorúan szabályozza a napi szénhidrátbevitelt és annak elosztását, ráadásul az sem mindegy, hogy gyorsan vagy lassan felszívódó szénhidrátról van szó. A pizzarendelésnek mindenképpen vége, ha valaki ezt a diétát választja, és méricskélni, számolgatni is kell, ugyanakkor nagyon sokféle új alapanyaggal ismerkedhetünk meg, elképesztően kreatívvá tesz minket, csupa egészséges ételt ehetünk, és rövid időn belül olvadni kezdenek rólunk a kilók. Az első időszak kicsit macerás lehet, mert tényleg matekolni kell, de megéri.

A diéta lényege, hogy a vércukorszint stabil legyen, ne ingadozzon, brutál éhesen és alacsony vércukorszint esetén ne egy szénhidrátbombát küldjünk be, amitől az egekbe szökik: a hullámvasút csak a vidámparkban jó, ezek a szélsőséges kilengések az egészséges életmódban és a diétában sem működnek.

Ebben a diétában a napi 160 gramm szénhidrát 5-6 étkezésre van elosztva, így rendszeresen és folyamatosan jut a szervezetbe a szénhidrát, így a vércukor szintje állandó. Aki erre a diétára vált, érdemes elfelejtenie a cukrot és a finomított liszteket, gabonákat, mert ezek értelmezhetetlenül kis mennyiségben kimerítenék a szénhidrátmennyiségeket, viszont pótolhatók sokkal egészségesebb alternatívákkal.

160 gramm szénhidrát ideális elosztása 1 napra

  • Reggeli: 30 gramm szénhidrát
  • Tízórai: 20 gramm szénhidrát
  • Ebéd: 50 gramm szénhidrát
  • Uzsonna: 20 gramm szénhidrát
  • Vacsora: 40 gramm szénhidrát

A szénhidráttartalom matekolása az első időben nehézkes, mert számolni kell, és mindenképpen tápértékszámlálót kell hozzá használnunk, ez a táblázat segíthet >>

A dolgot az is nehezíti, hogy vannak gyors és lassú felszívódásású szénhidrátok – mi ezt klasszikusan szénhidrátnak és keményítőnek hívjuk, ezek egyensúlya sem mindegy. A lassabb felszívódású keményítő gondoskodik arról, hogy a szervezet fokozatosan jusson hozzá a szénhidráthoz.

Hamarosan újabb fontos tudnivalókkal jövünk! Addig is IR (inzulinrezisztenciás) receptjeinket itt találjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.