Írd be, mit keresel:

Spárga buggyantott tojással – elegánsan, de egyszerűen

A spárga ezerarcú remek zöldség, melyet sajnos csak rövid ideig élvezhetünk, viszont amikor épp beszerezhető, sok-sok finomságot készíthetünk belőle. 

Cookta - 2017.04.05.
Spárga buggyantott tojással – elegánsan, de egyszerűen

Én most egyszerűen pár perc alatt roppanósra főztem, majd vajon megfuttatva szezámmaggal, csilivel és citrommal ízesítve tálaltam. Mivel nem akartam, hogy a spárga ízét egy szelet fűszeres sült hús elnyomja, viszont azért csak úgy magában sem szerettem volna tálalni, így buggyantott tojást készítettem hozzá. 

A tojást én lágyabbra hagytam, de ez ízlés dolga, mert kicsit tovább főzve a sárgája már nem is lesz ennyire folyós. A spárga és a tojás remekül illettek egymáshoz, így spárgakedvelőknek csakis ajánlani tudom ezt az egyszerű, ám istenien finom fogást.

Forrás:
Kard Éva

Szezámmagos-csilis spárga buggyantott tojással

Hozzávalók:

  • 1 csokor zöld spárga
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csilipaprika (vagy 1 teáskanál csilipehely)
  • 2-3 teáskanál szezámmag
  • őrölt színes bors

Elkészítés: A spárgát egyesével hajlítsuk meg, és törjük le a fás részét, majd enyhén sós vízben főzzük 4-5 percig. Ezután tegyük jéghideg vízbe, hagyjuk kihűlni, majd szedjük papírtörlőre, hogy leszáradjon.

A vajat hevítsük fel, és futtassuk meg rajta a vékonyra karikázott csilit, majd adjuk hozzá az előfőzött spárgát. Ízlés szerint sózzuk, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, szórjuk meg a szezámmaggal, és óvatosan forgassuk, rázogassuk össze. Tálalásig tartsuk melegen.

Forrás:
Kard Éva

Buggyantott tojás

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 l víz
  • 2 teáskanál ecet

Elkészítés: Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá az ecetet. A tojásokat egyesével készítsük el. Egy tálba üssünk bele egy tojást. A forrásban lévő vizet keverjük meg egy kanállal, hogy örvény keletkezzen a közepén, majd vegyük kisebbre a lángot. Ezután öntsük bele a tojást úgy, hogy a tál szinte beleérjen a vízbe, majd gyöngyözve főzzük 2-3 percig, hogy a sárgája még lágy maradjon. Ha nem szeretnénk, hogy ennyire folyós legyen a sárgája, akkor legalább 5 percig főzzük.

Végül szűrőkanállal emeljük ki a vízből, csepegtessük le, és tálalásig tartsuk melegen. Külön-külön minden tojással így járjunk el.

Tálalás előtt helyezzük tányérra a spárgát, majd óvatosan tegyük rá a tojást. Ízlés szerint őröljünk rá frissen színes borsot, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.