Vendégvárónak vagy csak úgy nassoláshoz a készen kapható snackkek helyett készíthetünk fillérekből finom és jóval egészségesebb falatokat. Például kukoricadarából jó kis ropogós rudakat, fűszeresen, mártogatóssal!

A puliszka vagy polenta az egyik legolcsóbb alapanyag, nagyon gyorsan megfő, utána pedig változatosan használható. Azonnal is fogyasztható, krémesen, mindenféle feltéttel, de ha hagyjuk kihűlni és megdermedni, akkor formázható akár gombócnak, lepénynek. Vagy akár rudakra is vághatjuk, majd átpiríthatjuk serpenyőben egy kis vajon, vagy sütőben, mindenféle zsiradék nélkül.

A ropogósra sült rudakat tálalhatjuk köretként is, de mártogatóssal előételnek vagy partifalatnak is ideális. Az alábbi videóban zsiradékmentesen készül a finom snack, a fűszereken kívül csak víz, a mártogatóshoz krémsajt kell, szóval kész főnyeremény! Részletes recept, pontos mennyiségek és hozzávalók a videó alatt!

Objektum doboz

Hamis hasábburgonya – sült puliszkarudak mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 25 dkg puliszka (kukoricadara)
  • 1 liter víz
  • provence-i fűszerkeverék
  • fokhagyma-granulátum
  • só, bors

A mártogatóshoz:

  • 5 evőkanál krémsajt
  • aprított snidling
  • fokhagyma-granulátum
  • citromlé

Elkészítés: A vizet felforraljuk, sózzuk, ha forr, folyamatos keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát, és kevergetve 3-4 perc alatt jó sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a provence-i fűszerkeveréket és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd a masszát egy tepsibe lapogatjuk egyenletesen, és 30 percig hagyjuk pihenni, dermedni.

Közben a mártogatóshoz a krémsajtot egy tálkába tesszük, ízesítjük snidlinggel, fokhagymával és egy kevés citromlével, összekeverjük.

A megdermedt fűszeres puliszkát ujjnyi csíkokra vágjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük, és a mártogatóssal tálaljuk.