Nagyon mutatós és isteni finom töltött csirketekercs sikeredett a konyhánkban, ami nem volt annyira bonyolult, mint a fotók alapján elsőre gondolni lehet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagy sikert aratott...

Sok-sok réteg szín és íz került ebbe a fogásba, igazi ünnepi kavalkád, de nem olyan bonyolult ám, mint amilyen mutatós és finom! Szinte minden alapanyag készen megvásárolható, és ebben a formában kerül bele: egyedül csak egy fűszeres gombakrémet kell készíteni. 

Forrás:
Kozsla Norbert

A csirkemellet a gombakrém mellett sonkába és vajas leveles tésztába tekertem, némi kolbásszal és zöldekkel kiegészítve, majd tojással lekenve megsütöttem. Burgonyakrokettel tálaltam, céklalével elkevert tejföllel és balzsamecetkrémmel díszítve tálaltam. Kipróbálni erősen ajánlott!

Sonkás-gombás-kolbászos csirkemell vajas tésztában sütve

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 csomag szeletelt sült sonka
  • pár szelet kolbász
  • 1 csomag szeletelt gomba
  • 1 púpos evőkanál sajtkrém
  • 1/2 csomag salátakeverék
  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 1 tojássárgája
  • só, bors
  • fűszerpaprika
  • kevés pirosarany

A díszítéshez:

  • tejföl
  • kevés céklalé
  • pár csepp barzsamecetkrém

A körethez: 

  • burgonyakrokett

Elkészítés: A gombát felaprítom, és kevés vajon megdinsztelem, fűszerezem. A kész péphez hozzáadom a sajtkrémet, összedolgozom – ezzel vonjuk majd be az elősütött húst.

A csirkemellet bevágom, majd széthajtom, sózom, borsozom. 1 réteg sonkát, majd 1 réteg kolbászt rakok rá, és fólia segítségével szorosan feltekerem, majd fogpiszkálóval rögzítem (amit a tésztába csomagolás előtt eltávolítok). Kevés olívaolajon pár perc alatt elősütöm minden oldalát.

Forrás:
Kozsla Norbert

Forrás:
Kozsla Norbert

Forrás:
Kozsla Norbert

A tésztát kinyújtom, egyenletesen megkenem a gombás péppel, egy maréknyi salátakeveréket szórok rá, ráteszem a húst, a maradék gombakrémmel bevonom a húst, és salátakeveréket szórok rá. A tésztát ráhajtom, a végeit visszahajtom, és az egészet megkenem tojássárgájával. 

Forrás:
Kozsla Norbert

Forrás:
Kozsla Norbert

Forrás:
Kozsla Norbert

Forrás:
Kozsla Norbert

Forrás:
Kozsla Norbert

Alsó-felső sütéssel kb. 38 percig sütöm 170-180 fokon.

Forrás:
Kozsla Norbert

Én most krokettet sütöttem mellé, de szerintem a burgonyapüré is megy hozzá. A díszítéshez kis céklalével kevertem el a tejfölt, balzsamecetkrémből pöttyök is kerültek a tányérra a szeletelt tésztába csomagolt csirketekercs mellé...

Forrás:
Kozsla Norbert