Ráérősebb reggeleken érdemes kicsit több időt szánni a reggelire, hosszabban elidőzni az asztal mellett – persze valamilyen finom reggeli mellett. Az édes bundás kenyér kiadós, tartalmas, gyorsan elkészül, és ha még meg is töltjük, akkor ellenállhatatlan.

A sós bundás kenyér is népszerű reggeli fogás, de az édes változattal is érdemes ismerkedni. A franciák szívesen készítik ebben a formában, tejszínes tojásba forgatva és vajban megsütve a már kicsit szikkadtabb, fogyasztásra nem túl csábító, cseppet sem élvezetes kenyeret. 

De ahogy a sós bundás kenyeret, úgy az édes változatot is megtölthetjük, különösen akkor tesz jót neki, ha kissé megfáradt, szárazabb a kenyér. Egy kis dzsemmel és krémsajttal megtöltve ízt és puhaságot adhatunk a bundás kenyérnek, ezek sülés közben átitatják, és még puhább és illatosabb lesz. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Epres-krémsajtos töltött francia bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 4 evőkanál eperlekvár
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • diónyi vaj

Elkészítés: A kenyerek felét megkenjük krémsajttal, a másik felét pedig eperlekvárral, majd a kétféle kenyereket egymásra borítjuk.

A tojást egy tálba felütjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejszínt, és villával felverjük. 

A vajat serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk. Amikor már forró, a szendvicseket megmártjuk a tojásban, és a vajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Azon melegében tálaljuk.