Írd be, mit keresel:

Részeges eprek – csemege csak felnőtteknek!

Az eper már önmagában is gyönyörűség, persze leginkább a szabadföldi és mézédes, de ha ezt nem bírjuk kivárni, akkor is van mód egy kicsit – vagy nagyon – feljavítani a kevésbé aromás eperszemeket, akár egy kis alkohollal...

Cookta - 2017.04.22.
Részeges eprek – csemege csak felnőtteknek!

Csajos bulik kedvence a részeges eper, ami garantáltan jókedvre derít mindenkit, egyrészt azért, mert eper, ami már önmagában is boldogság, másrészt mert bódítóan finom, és ez itt szó szerint értendő… Attól függően, hogy milyen alkoholba áztatjuk, lehet enyhén vagy ütősen megrészegítő. Ha például vodkába áztatjuk, sokkal alattomosabb, mint ha borba, bár a vodkás eper karakteresebb, izgalmasabb. Az arany középút a nyerő, és miért is ne keverhetnénk az italokat, mint egy koktélnál? 

A részeges eper nagyon könnyen elkészíthető, feljavítja a nem igazán aromás epret, és biztos sikert arathatunk vele egy buliban. Az alábbi receptben rozé bor és egy kis vodka keverékében áznak az eprek 1 órát, a leszűrés után megmárthatjuk őket cukorban, de akár egy kis olvasztott csokiban is, ki hogy szereti jobban.

Objektum doboz

Részeges eprek

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 2 dl rozé bor
  • 0,5 dl vodka
  • cukor

Elkészítés: Az epreket megmossuk, majd leszárítjuk, egy laposabb tálba tesszük, meglocsoljuk a borral és a vodkával, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután leszűrjük, kicsit leszárítjuk, majd cukorba forgatjuk és tálra rendezzük. Csak felnőtteknek kínáljuk!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.