Írd be, mit keresel:

Variációk eperturmixra – 5 + 2 szuper recept

Az eper megunhatatlan gyümölcs, szerencsére egészséges is, így nem kell visszafognunk magunkat a fogyasztásában. Szezonban, de szezonon kívül is szuper alapanyaga lehet különféle napindító turmixoknak.

Cookta - 2017.04.23.
Variációk eperturmixra – 5 + 2 szuper recept

Frissen és fagyasztva is érdemes engedni az eper csábításának: nemcsak isteni, de méregtelenít, jótékonyan hat az emésztésre, megszépíti a bőrt, különösen a pattanásos bőrre áldásos a fogyasztása. Rengeteg kálium és vas van benne, magas pektintartalmának köszönhetően gátolja a zsírok felszívódását, így csökkenti a vér koleszterinszintjét és óvja szívünket is ez a szív alakú gyümölcs, így érdemes minél gyakrabban ezzel indtani a napot, például egy finom turmix formájában.

De hogy ne legyen unalmas, érdemes az epres turmixot is variálni. Akár egy kis narancslével és banánnal smoothie-vá mixelni, almával, banánnal és kókuszreszelékkel turmixolni, de tovább is lehet gondolni, mint ahogy tették ezt az amerikai Delishnél, és olyan elképesztő reggeli italokat készítettek, mint az epres sajttorta-turmix vagy a kedvelt mogyoróvajas-eperdzsemes szendvicsük (PB&J – peanut butter & jelly) ihlette mogyoróvajas eperturmix. 5 krémes és izgalmas epres turmix készül az alábbi videóban, utána pedig a kísérletező kedvűeknek jöjjenek a variációk és a hozzávalók.

Objektum doboz

Epres sajttorta – de turmix!

– tej, eper, krémsajt, görög joghurt, zabkeksz

Csokis eperturmix

– tej, görög joghurt, eper, kakaópor, vaníliakivonat

Kókuszos eperturmix

– kókusztej, eper, ananász

Mogyoróvajas eperturmix (PB&J)

– mandulatej, eper, mogyoróvaj, juharszirup

Banános-mangós eperturmix

– mandulatej, eper, banán, mangó

Melyik a kedvenc?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.