Írd be, mit keresel:

Tortillaparti mindenki kedvére

Családi ebédnek, vacsorának vagy barátokkal együtt beszélgetős-borozós alkalomra is az egyik legjobb étel a tortilla. Az alapanyagokat előkészítjük, és mindenki magának töltheti a tekercseket, ízlése szerint. Kevés macera – maximális elégedettség!

Cookta - 2017.05.04.
Tortillaparti mindenki kedvére

Mindenki szereti, mutatós, jól variálható és egészséges, készülhet vega és húsos változatban, a belevalók között lehetnek mentesek, sőt mindenmentesek is, és maga a tortillalap is lehet gluténmentes, a kukoricás változat például alapból az (de érdemes ellenőrizni azért a csomagoláson). Igen, a csomagoláson, mert szerencsére most már a legtöbb nagyobb élelmiszerboltban kapható kész tortillalap, amivel igazán egyszerű a dolgunk, még egy népesebb társaság esetén is. 

Azért is remek a tortillaparti, mert ugyan készül az ember egy kicsit, de jóval kevesebbet, mintha egy komplett vacsorát kellene összeraknia, ugyanakkor biztos a siker, mert mindenki magának állítja össze a wrapet, vagyis tekercset. Az sem mellékes, hogy az előkészített alapanyagok nagyon mutatósak tudnak lenni, ahogy a színes zöldségek és szószok kelletik magukat az előkészített tálkákban.

Mi kerülhet a tortillatekercsbe?

Gyakorlatilag bármi, de nem érdemes túlbonyolítani. A lényeg, hogy legyen sok zöldség, egy kis hús és valamilyen szósz vagy salsa, amivel feltekerés előtt meglocsolhatjuk az összepakolt tölteléket.

Zöldségalapnak tökéletes a fejes saláta vagy a jégsaláta vékony csíkokra vágva, egy tálba halmozva. Érdemes egy konzerv csemegekukoricát is felbontani, lecsepegtetni, esetleg egy kis aprított petrezselyemmel elkeverni, tálkába tenni. Ha már mexikói ihletésű a buli, akkor jöhet egy konzerv főtt bab is, leszűrve, kis citromlével átforgatva tálalhatjuk ezt is. Egy szépséges, színes kaliforniai paprika és néhány szem paradicsom is tökéletes, a paprikát vékonyra felcsíkozva, a paradicsomot felkockázva tehetjük tálkába. És ne feledkezzünk meg a hagymáról, ami lehet lilahagyma, édeshagyma vagy újhagyma is, felaprítva, cikkekre vágva.

Ami a húst illeti, a legegyszerűbb a csirkemell, esetleg pulykamell, ez készül el a leggyorsabban, és mindenki szereti. Ehhez a húst falatnyi kockákra vagy csíkokra vágjuk, kis fűszersóval megszórjuk, átforgatjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk. Tálba téve ezt is a zöldségek mellé rakjuk. Ha inkább vegáknak készülünk, akkor negyedekbe vágott csiperkegombát is piríthatunk a hús mellett vagy helyett.

Már csak a szósz van hátra. Egy kis tejföl és joghurt sózva, némi lime- vagy citromlével, fokhagymával és aprított korianderrel összekeverve a legegyszerűbb és az egyik legfinomabb szósz, de guacamolét is készíthetünk – nem csak a vegánoknak kedvezve ezzel. Nem szósz, de ne maradjon ki: egy kis friss csili, finomra vágva!

Kész, rajt, lehet tekerni!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.