Írd be, mit keresel:

Praktikus receptek vészhelyzet esetére

A meglepetéseket többnyire szeretjük, de a váratlan esetek általában bosszúsággal járnak, legalábbis a konyhában. Épp ezért jó, ha van néhány olyan praktikus és bevált receptötletünk, amivel gyorsan és csupán néhány egyszerű alapanyaggal megoldhatjuk a felmerülő vészhelyzetet.

Cookta - 2017.05.06.
Praktikus receptek vészhelyzet esetére

Mindenkivel történt már olyan, hogy a betervezett vacsora elégett, az előző napok maradéka megromlott, a gyerekek barátai kikunyerálták, hogy hadd aludjanak ott, vagy egyszerűen tényleg nem volt idő bevásárolni, mert az autó elromlott, a megbeszélés elhúzódott… Mindegy is az ok, a lényeg, hogy ilyen váratlan helyzetben sem árt egy B-terv, mert enni kell, ha korog a gyomor.

A legegyszerűbb megoldás persze egy gyors telefonhívás egy megbízható pizzériába, és egy kis türelem, míg megérkezik a rendelés. Vagyis elsőre ezt gondolnánk, de ha jobban belegondolunk, vannak olyan villámmegoldások, amelyekkel gyorsabban megoldhatjuk a vészhelyzetet, vagyis pár perc alatt összedobhatunk egy tartalmas és kiadós fogást, persze ehhez nem árt, ha nem teljesen kong a kamra vagy a hűtő. De ha van otthon egy kis tojás, tészta, krumpli, liszt, gríz, kukoricadara, hagyma, esetleg egy kis sajt, tejföl és tej, akkor már jónéhány lehetőségünk van…

A legegyszerűbb megoldás a tejbegríz és a puliszka. Mindkettő 5 perc alatt elkészül, laktat és finom. A tejbegríz gyerekkori nosztalgikus érzéseket is kelt, ízlés szerint egy kis kakaóporral vagy fahéjjal, szörppel vagy folyékonyabb lekvárral is tálalható. A kukoricadarából főzött puliszka pedig isteni egy kis reszelt sajttal megszórva, tejföllel meglocsolva, de akár sült hagymakarikákat, egy kis pirított bacont is tehetünk rá, így is mindennel együtt 10 perc.

Ha van tojásunk, akkor rántotta, omlett, frittata is készülhet, egy kis reszelt sajttal vagy kolbászdarabkákkal, sonkával is gazdagítható, tökéletes megoldás. Ha van kenyerünk és tojásunk, akkor a bundás kenyér is ideális villámhárító vészhelyzet esetére, ami készülhet klasszikusan sósan, de akár édesen is, mint a french toast.

A legtöbb tésztaétel is gyorsabban elkészül, mint ahogy a rendelt pizza kiérkezik, de a legegyszerűbb és a leggyorsabb a grízes tészta és a tojásos nokedli, attól függően, hogy édes vagy sós fogásra vágyunk.

És hát itt van a palacsinta, amit valószínűleg mindenki üdvrivalgással fogad, válasszuk akár a pufi amerikai palacsintát, a klasszikusat vagy az egészségesebb változatokat… Előtte egy gyors és kiadós tojásleves, és teljes a boldogság!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.