Írd be, mit keresel:

Pizza kicsit másképp, spárgával és sonkával

Spárgaszezonban nem bírok magammal, és amibe csak lehet, belecsempészem kedvenc zöldségemet. Még a pizzát is ezzel pakoltam meg, ráadásul a klasszikus pizzaszószt is egy kicsit átalakítottam, és szerencsére imádta is mindenki.

Cookta - 2017.05.07.
Pizza kicsit másképp, spárgával és sonkával

A pizzatésztára most a megszokott paradicsomos kence helyett spárgás-mascarponés szósz került. A szószhoz csak a spárga szárát használtam fel, így feltétnek a levágott spárgasípokat egy kevés sonka és paradicsom társaságában pakoltam a kelt tésztára. Természetesen a sajt sem maradhatott le, mellyel a sütési idő vége felé szórtam meg. 

Forrás:
Kard Éva

A vékonyra nyújtott, ropogós szélű tészta ezzel a nem szokványos feltéttel bizony elnyerte a tetszésünket, és rövid idő múlva már morzsája sem volt.

Forrás:
Kard Éva

Pizza sonkával és spárgával

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl víz (langyos)
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

A feltéthez:

  • 1 csomag zöld spárga
  • paradicsom (ízlés szerint)
  • vékonyra szeletelt sonka (ízlés szerint)
  • 30 dkg mascarpone
  • őrölt fehérbors
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1-2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A tésztához az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros vízbe, majd keverjük össze, és öntsük bele a keverőtálba. Ezután adjuk hozzá az olajat. A lisztet keverjük össze a sóval, majd szitáljuk a folyadék tetejére. Ezután a robotgép dagasztó szárával pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk…)

A megdagasztott tésztát osszuk el 3 egyforma részre, formáljuk gombóccá, majd helyezzük rá egy nagyobb, olajjal lekent tálcára, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen, kelesszük 1 órán át.

Közben a spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le. Ezután a bimbókat vágjuk le, majd tegyük félre. A maradék szárrészt, vágjuk kisebb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és hűtsük ki.

Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze.

Amikor a tészta megkelt, mindegyiket nyújtsuk ki vékonyra, spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd kanalazzuk rá a spárgás-mascarponés szószt, simítsuk el, csipkedjük rá a sonkát, pakoljuk rá az előzőleg levágott bimbókat, az ízlés szerint felszeletelt paradicsomot, és szintén spricceljük le egy kevés olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre. A sütési idő vége felé ízlés szerint szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy süssük készre.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.