Írd be, mit keresel:

Brutális csokikenyér liszt nélkül, mandulával

Csokikenyér a neve ennek a nagyszerű süteménynek, de valójában nem kenyér, csak a formája miatt nevezzük így, ahogy a gyümölcskenyeret is. Nagyon csokis, puha, gluténmentes, mert liszt helyett mandulával készül, ráadásul nagyon egyszerű is.

Cookta - 2017.05.12.
Brutális csokikenyér liszt nélkül, mandulával

A kevert csokis sütiket többnyire kerek tortaformában vagy tepsiben szoktuk sütni, a cake-forma vagy pástétomforma, őzgerinc ritkábban jut eszünkbe, pedig piknikre, uzsonnára jobb ez a forma: könnyebben szállítható és szeletelhető, ráadásul nehezebben is szárad ki, bár ennél a receptnél ez amúgy sem fenyeget. Egyrészt azért, mert villámgyorsan el fog fogyni, annyira finom, másrészt van benne vaj és mandula rendesen, ezek pedig akkor sem engednék kiszáradni, ha esetleg 2-3 napig is kitartana…

Bár liszt nélkül készül ez a csokikenyér, diétásnak közel sem mondható, van benne bőven csokoládé, cukor és vaj, de annyira finom, hogy néha érdemes engedni a csábításnak: minden csokiimádót levehetünk a lábáról ezzel a sütivel. Aki szeretné, a tésztát gazdagíthatja apróra vágott aszalt gyümölcsökkel, vagy fűszerezheti akár egy kis gyömbérrel vagy kardamommal, de őszintén szólva már az alaprecept is nagyon gazdag, illatos és ellenállhatatlan.

Mandulás csokikenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg darált mandula

Elkészítés: A csokit és a vajat egy tálban gőz fölött megolvasztjuk. 

Közben a tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és jó habosra keverjük. Az olvasztott csokis vajat a tojásos keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a sütőport és a darált mandulát is, összekeverjük. 

Kibélelt vagy kivajazott hosszúkás pástétom- vagy cake-formába öntjük, és 170 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 40-45 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk a formában egy kicsit hűlni, majd a formából kiborítva, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.