Írd be, mit keresel:

Új reggeli hódít: itt a felhőtojás!

A tojás igazi klasszikus reggeli fogás, ami szerencsére jól variálható. Mostanság egy új formában kerül sokak tányérjára és Instagram falára, pillekönnyű formában, egészségesen.

Cookta - 2017.05.14.
Új reggeli hódít: itt a felhőtojás!

A tojásfelhő nagyon ötletes és finom reggeli alternatíva a tükörtojás, rántotta vagy omlett helyett, ami a sütőben sül, az alapja a habbá vert, ízesített tojásfehérje, ami könnyű felhővé sül, majd erre kerül ragyogó napként a tojássárga. A tojáshabba lehet keverni zöldfűszert, egy kis reszelt sajtot vagy parmezánt, apróra vágott sonkát is, de csak keveset, hogy ne nehezítse el, kellően meg tudjon emelkedni a hab, de a kiegészítőket a tányéron is hozzáadhatjuk.

Objektum doboz

Hogyan készül a felhőtojás?

  • A tojásokat szétválasztjuk. 
  • A fehérjéket egy kis sóval habbá verjük.
  • Egy sütőpapírral borított tepsire egymástól távolabb annyi felhőt formázunk a habból, ahány tojássárgánk van, a közepükre kis mélyedést készítünk.
  • 200 fokos sütőbe toljuk, és 6-8 percig sütjük.
  • A tojássárgákat a formázott kis mélyedésekbe tesszük, és még 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe.

A felhőtojás természetesen nem csak reggelire ideális, vacsorának vagy főzelék feltétjeként is készülhet. A variációkat illetően érdemes az Instagramon inspirálódni a #cloudeggs hashtagre keresve!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.