Írd be, mit keresel:

Nem egyszerű street food: hot dog tökélyre fejlesztve

A hot dogot amerikai ételnek tartjuk, de van a világon egy hely, ahol sokkal népszerűbb, igazi nemzeti ételnek számít, és a tökéletességig fejlesztették. Dániában a mustár és a ketchup mellett remuládmártással, savanyú uborkával és sok-sok pirított hagymával készítik.

Cookta - 2017.05.15.
Nem egyszerű street food: hot dog tökélyre fejlesztve

A reggeli és esti dán utcaképhez hozzátartozik, ahogy a hot dog árusok kis gurulós kocsijukat kitolják a placcra vagy épp hazatolják, a dán hot dog ugyanis már-már intézmény: 80 éve készítik a street food szendvicset, és mindenki – legyen az szegény vagy gazdag, idősebb vagy fiatal – falatozza a jól megpakolt hot dogot. Klasszikusan rød pølse, vagyis vörös virsli kerül bele, amit ételfestékkel színeznek, ennek oka, hogy így melegebbnek, forróbbnak tűnik és étvágygerjesztőbbnek tartják, de ma már ugyanolyan elterjedt a nálunk is ismert virsli, sőt kolbászos változatok is léteznek.

Objektum doboz

A variációkra szükség is van, hiszen ha szinte minden nap ezt eszi az ember, akkor nem árt változatosabbá tenni, de a legkedveltebb elemei, a pirított hagyma és a csemege uborka nem maradhatnak el belőle. Nagyon finom a kiegészítője a remulád – vagy remoulade –, ami egy majonéz alapú pikáns mártás, ami nemcsak a dán hot doghoz, de mindenféle rántott húsokhoz, halakhoz is nagyon jól illik.

Objektum doboz

Remulád

Hozzávalók: 2,5 dl majonéz, 2 csemege uborka apróra vágva, 1 evőkanál kapribogyó finomra vágva, 1 evőkanál újhagyma felaprítva, 1 teáskanál tárkony, 1 evőkanál citromlé

Elkészítés: A felaprított uborkát, kapribogyót, újhagymát és tárkonyt a majonézhez adjuk, kis citromlével is ízesítjük, összekeverjük, és legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük tálals előtt, hogy az ízek összeérjenek.

Ha van otthon néhány pár virsli, érdemes kipróbálni a gazdag, jól megpakolt dán változatot!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.