Írd be, mit keresel:

Csicseris zöldségcurry, a világbajnok vegán fogás

Nagyon szeretjük a curryt, mert nagyon változatosan használható, és a legegyszerűbb alapanyagokból is melengető egytálétel varázsolható ezzel a szuper indiai fűszerkeverékkel. Most egy vegán, kókusztejes változat készült, ami a csicseriborsónak köszönhetően kellően tartalmas és laktató, ráadásul 20 perc alatt készen van!

Cookta - 2023.05.21.
Csicseris zöldségcurry, a világbajnok vegán fogás

A curry fűszerkeveréknek rengeteg fajtája van, a bele kerülő fűszerek arányától függően a kellemesen csípőstől a lángolóan erősig változhat az ereje, amit leggyakrabban a színe is jelöl: a sárga a legenyhébb, ezt követi a zöld, a vörös pedig valósággal lángol. Érdemes kitapasztalni, kinek melyik válik be, illetve választhatunk a por és a paszta curryk között is.

Ebbe a csicseris currybe – bár a színe megtévesztő lehet – enyhébb sárga curry került, de mivel paradicsommal készült, a szósz színében átvette a vezetést a vörös, pedig még némi kurkuma is támogatta a sárga hatást. Emellett fűszerként egy kis fokhagyma és gyömbér gazdagítja az ízeit, valamint kókuszkrém lágyítja és selymesíti a zöldségragut.

Bármilyen zöldséggel készülhet, kinek mihez van kedve vagy épp mit talál otthon, ebbe csak újhagyma, cukkini és sárgarépa került, de így is nagyon tartalmas, kiadós, ízekben gazdag fogás lett még magában is, de rizzsel vagy lepénykenyérrel is tálalható, a lényeg, hogy a finom szaftja ne menjen kárba!

Csicseris zöldségcurry

Hozzávalók:

  • 2 szál újhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 konzerv csicseriborsó (400 g)
  • 1 konzerv kockázott paradicsom (400 g)
  • 1,5 dl kókuszkrém
  • 1 csapott evőkanál curry
  • 1 csapott evőkanál kurkuma
  • diónyi gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet cukor
  • só, bors

Elkészítés: A friss zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát felékarikázzuk, a sárgarépát félbevágjuk, majd szeletekre, vagyis félkarikákra, a cukkinit negyedelve cikkekr vágjuk.

Az olajat egy wokban felhevítjük, majd a zöldségelet rajtuk 3-4 perc alatt megpirítjuk, meghintjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót és a konzerv paradicsomot a levével együtt. A paradicsomos dobozt egy kis vízzel kiöblítjük, a raguhoz adjuk, kis cukrot, sót és borsot adunk hozzá, valamint fokhagymanyomón hozzápréseljük a megtisztított gyömbért és fokhagymát, és 15 percet lefedve főzzük takarékon.

Ezután a kókuszkrémet is hozzáadjuk, majd a tüzet elzárva, fedő alatt még 10 percet pihentetjük.

Párolt rizzsel vagy lepénykenyérrel, de akár friss hazai kenyérrel tálalva is szuper és egészséges, ízletes, gyors fogás.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.