Írd be, mit keresel:

5 isteni zabkása, ami előre elkészíthető

A reggeli nagyon fontos étkezés, hiszen ez ad lendületet egész napra, de sokan elblicceljük, mert épp szaladunk, és nincs időnk pepecselni. Ha a zabkását este összeállítjuk, reggelre épp tökéletes lesz. 5 nagyon finom változatot mutatunk inspirációnak.

Cookta - 2017.05.22.
5 isteni zabkása, ami előre elkészíthető

Zabpehelyből főzéssel és áztatással is készíthetünk kását, nagyon tápláló és jól variálható reggelit kapunk, amit hidegen és melegen is fogyaszthatunk, ízlés vagy épp hangulatunk szerint. Nincs más dolgunk, mint egy tálkába, bögrébe vagy épp egy befőttesüvegbe szórni a zabpelyhet, hozzáadni egy kis tejet, joghurtot, esetleg chiamagot, és néhány órát állni hagyni. Igazán finom azonban a kiegészítőitől lesz, amit már a készítéskor hozzáadhatunk, és ha mindezt este összeállítjuk, reggel már készen fogad a reggeli, amit akár el is vihetünk magunkkal. 

A Domestic Geek 5 olyan szuperfinom változatot készített, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki kedveli az édes zabos reggelit, de valószínűleg azok is kedvet kapnak hozzá, akik eddig nem rajongtak ezért az édes reggeliért. A videón megnézhetitek az ínycsiklandozó egyéjszakás zabkásákat, alatta jön a részletes leírás.

Objektum doboz

Egyéjszakás zabkása-variációk

Az alap

Egy csavaros üvegbe 1/3 bögre zabpelyhet, 1 evőkanál chiamagot (vagy proteinport), 1/4 bögre tejet (vagy magtejet) és 2-3 evőkanál görög joghurtot adunk, ettől finom krémes lesz, de ez kiváltható kókuszkrémmel vagy szójajoghurttal is. Erre jönnek az isteni ízesítések…

Répatortás zabkása

Az alapra egy kis juharszirup, egy kevés őrölt fahéj, egy kis finomra reszelt répa kerül, a tetejére pedig némi dió vagy pekándió. Reggel már csak össze kell keverni!

Áfonyás-citromos zabkása

Az alapra néhány csepp vanília-kivonat, 2-3 teáskanál áfonyalekvár, némi friss áfonya kerül, az egészet pedig frissen reszelt citromhéj koronázza, ami még izgalmasabbá teszi ezt a desszertnek is beillő reggelit.

Csokis-epres zabkása

Az alapra egy kis mézet csorgatunk, meghintjük kakaóporral, felaprított epret halmozunk rá, a tetejére pedig egy kevés étcsokoládét reszelünk. Egy ilyen kombinációval csak jól indulhat a reggel!

Ananászos-kókuszos zabkása

A zabpelyhes alapot meglocsoljuk egy kis mézzel, erre pálcikákra vágott vagy darabolt mandulát szórunk, erre jönnek a friss ananászkockák, a tetejére pedig egy kis kókuszreszelék. Elég jól hangzik!

Banános-diós zabkása

A zabpelyhes alapot meglocsoljuk egy kis juharsziruppal, 1-2 teáskanál mogyoróvajat vagy diókrémet, dióvajat adunk hozzá, majd erre jön a felkarikázott banán és egy kevés dió. Hmmmm…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.