Írd be, mit keresel:

Nutellás sajttorta, a legédesebb bűnbeesés

Csupa csoki és krémesség ropogós alapra halmozva, az egész Nutellával megturbózva, már ránézésre is világos, hogy itt bizony tombolnak a kalóriák. Igen, ebben a tortában rendesen van anyag, és olyan nagyon finom, hogy nem lehet nem elcsábulni. És nem is érdemes, mert ahogy mondják: egyszer élünk...

Cookta - 2021.11.09.
Nutellás sajttorta, a legédesebb bűnbeesés

Ez az isteni csokis-mogyorókrémes finomság a sütés nélküli sajttorták sorát gyarapítja, nagy konyhai gyakorlatra nincs szükség az elkészítéséhez, tulajdonképpen csak kevergetni kell mindent, rétegezni, és türelemmel várni, hogy a hűtőben megdermedjen, összeálljon ez a nagyon krémes desszert.

Az alapja nem a hagyományos kekszes alap, hanem ropogósabb, egy kis magos müzlivel gazdagított kekszes-vajas keverék, amibe érdemes tenni egy kis aprított csonthéjast is, hogy még ropogósabb legyen – a krémes sajtos réteget jobban ellenpontozva. 

A lényeg persze a csokis sajtkrém, ami igazán könnyű és selymes: ennek az a titka, hogy a sajtkrém mellett lazább szerkezetű ricotta is kerül bele, illetve tejszín is selymesíti, de így viszont szükséges hozzá némi zselatin is, ami kellően összefogja a csokis-nutellás krémet.

A fantasztikusan finom sajttortánknál a legnagyobb kihívás a várakozási idő, de érdemes megadni, ami jár neki, mert így lesz tökéletes az állaga. Ja, még van egy ennél is nagyobb kihívás: csak egy szelettel enni belőle…

Nutellás-csokis sajttorta

Hozzávalók: 
Az alaphoz: 

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg omlós keksz
  • 15 dkg mogyorós müzlikeverék

A sajtkrémes réteghez:

  • 30 dkg krémsajt
  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg Nutella
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 6 lap zselatin
  • csokiforgács a tetejére

Elkészítés: A zselatinlapokat egy mélytányérba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és 10-15 percet állni hagyjuk, hogy felpuhuljon.

Közben a kekszet finomra, a müzlit durvára aprítjuk késes robogépben, majd hozzáöntjük az olvasztott, de nem forró vajat, alaposan elkeverjük, majd kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

A tejszínt egy forralóba öntjük, felforrósítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és a tűzről levéve addig keverjük, míg a zselatin feloldódik. 

Az étcsokit felkockázzuk, a forró zselatinos tejszínhez adjuk, és addig keverjük, amíg az is feloldódik, majd félretesszük, hűlni hagyjuk.

A krémsajtot és a ricottát egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Nutellát és a langyorsra hűlt csokis tejszínt, és ezzel is szép simára, habosra keverjük. Majd a kekszalapra öntjük, elegyengetjük, majd néhányszor finoman a konyhapulthoz ütögetjük, hogy szép sima legyen a teteje.

A tortát hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de akár egy éjszakára.

Tálalás előtt levesszük a tortaforma peremét, vizes késsel elsimítjuk a krémet a torta oldalán. Meghintjük csokiforgáccsal – vagy ízlés szerint díszítjük -, szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.