Írd be, mit keresel:

Kis lépés nekünk, nagy a bolygónknak – környezetbarát konyhai kütyük

Aki csökkenteni szeretné a hulladéktermelést, mert fontos a környezet kímélése, elsőként a kismilliószor szajkózott „ne kérjetek nejlonzacskót!” intelemre gondol. Társoldalunk, a Vous.hu ezen már túl van, és most pár olyan – kevésbé egyértelmű – alternatívát mutat a háztartási hulladékok mennyiségének csökkentésére, amire szintén egyszerűen átállhatunk, és ami egyáltalán nem vagy legalább kevésbé szennyezi a környezetet. Működnek, és még pénzt is spórolhatunk velük. Mojzes Nóra, a Vous szerkesztője osztja meg tapasztalatait.

Cookta - 2017.05.31.
Kis lépés nekünk, nagy a bolygónknak – környezetbarát konyhai kütyük

Nem szeretnénk téríteni, de nagyon fontosnak tartjuk, hogy ha nem is teljes életmódváltással, de egy-két öko-bio megoldással olyan ötleteket adjunk, amik egyszerűen kivitelezhetők, viszont baromi sokat számítanak a bolygónk védelme szempontjából.

Kókusz mosogatószivacs

Nekem nemrég sikerült beszereznem egy ilyet – ráadásul egy százforintos boltban –, és imádom. Semmivel nem rosszabb szintetikus társainál, sőt, tovább is bírja a strapát!

Már számtalan méretben és formában találhattok természetes szivacsokat. Ezek kókuszrostból (a kókuszdiót borító természetes rostszálakból) készülnek, és ugyanúgy rendelkeznek dörzsi résszel, mint a hagyományos verziók. Mosogatásra és súrolásra egyaránt használhatjátok, ráadásul van olyan márka, amit Magyarországon készítenek. Ez szintén nagyon fontos a környezettudatosság szempontjából.

1. Szerveshulladék-tároló – Hulladékmentes.hu 2. Mosogatókefe – Hulladékmentes.hu 3. Újraszalvéta – Cibi 4. Mosogatószivacs – zöldpolc 5. Mosógél – Souldrops

1. Szerveshulladék-tároló – Hulladékmentes.hu 2. Mosogatókefe – Hulladékmentes.hu 3. Újraszalvéta – Cibi 4. Mosogatószivacs – zöldpolc 5. Mosógél – Souldrops
Forrás:
VOUS

Nyeles vagy nyél nélküli kefe

Ezekkel a kefékkel akár a mosogatószivacsot is kiválthatjátok. Nagyon jól bírják a strapát, és egyesek szerint mosogatásnál amúgy is sokkal jobban beválnak. Bevallom, én még nem használtam ilyet, de amint szétnyűttem a kókuszszivacsaimat, teszek velük egy próbát.

A mosogatókefék sörtéje megtisztított lószőrből (puha) vagy növényi sörtékből (kemény) készül, és igencsak strapabíróak – amit persze időnként azért érdemes lecserélni, de a legtöbb nyeles kefe feje cserélhető. A nyél fenntartható erdőgazdálkodásból származó, kezeletlen bükkfából készül, ami komposztálható, illetve fémből, ami pedig szelektálható, vagyis egy ilyen kefe 100%-ban hulladékmentes alternatívát és hosszú élettartamot nyújt számotokra. Persze ehhez érdemes rá vigyázni, és nem áztatni túl sokáig a vízben, ha pedig már nem dolgoztok vele, akkor fellógatni valahová, hogy megszáradhasson.

További környezettudatos tippeket itt találtok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.