Írd be, mit keresel:

A legfinomabb bundás csirkefalatok

Sokan a KFC fűszeres rántott csirkéjét tartják a legfinomabbnak, és időről időre fel is röppen, hogy kiszivárgott a receptje, 11 féle fűszer kell hozzá, kukoricás a bundája, és ezért olyan ropogós, nem is panírozzák, hanem valamilyen keverékbe mártják, és úgy sütik... 

Cookta - 2017.06.03.
A legfinomabb bundás csirkefalatok

Sok a legenda és a mendemonda a legendás rántott csirke körül, de még soha egyik változatra sem bólintott rá a titkok őrzője… Bolond is lenne, hiszen az a konkurenciának és a konyhatündéreknek is muníciót adna, hogyan készítsék az omlós húsú, ropogós bundájú finom pipifalatokat.

Így a most következő bundás csirkecombról nem állíthatjuk, hogy az eredeti recept szerint készült, de annyi bizonyos, hogy nagyon finom, fűszeres és porhanyós, amit a pácolásnak köszönhet, a bundája pedig vastag és ropogós, pedig csak két fázisú – igaz, két körös – a panírozása.

Fűszeres rántott csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 alsó csirkecomb
  • 2 csirkemellfilé

A páchoz:

  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt csili
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors

A bundához:

  • 1,5 dl liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál natúr kukoricapehely (corn flakes)
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só

A sütéshez:

  • bő olaj

Elkészítés: A csirkecombokat és a filéket megmossuk, majd leszárítjuk, a csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk. A páchoz egy tálban összekeverjük a citrom kifacsart levét, az olajat, a csilit, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a húsokat, és alaposan összeforgatjuk, 1-2 órát – de akár egy éjszakát is – a hűtőben pihentetjük.

A bundázáshoz a kukoricapelyhet mozsárban – vagy egy tiszta zacskóban – összetörjük, majd egy tányérba tesszük a liszttel, a zsemlemorzsával, a pirospaprikával, a római köménnyel és a fokhagymaporral, és összekeverjük. Egy másik tányérban a tojásokat a tejjel 1 evőkanál olajjal és egy csipet sóval villával felverjük.

Egy edényben bő olajat forrósítunk. Közben a bepácolt csirkecombokat és csirkemellcsíkokat megforgatjuk először a lisztes keverékben, majd a tojásban, majd újra a lisztes keverékben, és a forró olajban időnként megforgatva, közepes lángon szép pirosra sütjük.

Szűrőkanállal kiemeljük, alaposan lecsepegtetjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Forrón tálaljuk salátával, sült krumplival, krumplipürével, párolt vagy sült zöldséggel, ízlés szerinti körettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.