Írd be, mit keresel:

Csirkenuggets kiadósan – és tudod, mi van benne!

Sokan gyakran engednek a csábításnak, és teszik a bevásárlókosárba a kész csirkenuggets-et a fagyasztópultból, mert gyors megoldás, a gyerekek imádják - pedig drága, ráadásul a legtöbbször sok adalékanyagot is tartalmaz. Otthon készítve viszont biztosak lehetünk abban, mi kerül bele, és jóval barátibb áron kijövünk.

Cookta - 2017.06.04.
Csirkenuggets kiadósan – és tudod, mi van benne!

Az biztos, hogy kicsit pepecselősebb, mint a bolti változat, de panírozás után le is fagyaszthatjuk, ha például nagyobb adagban készítjük. Nagy előnye az is, hogy a húsos masszát ízlés szerint fűszerezhetjük, akár fokhagymával, akár zöldfűszerekkel, provence-i keverékkel, curryvel – így felnőtteknek például sokkal kívánatosabb a csirkenuggets, sőt a bundát is varálhatjuk: tehetünk bele magokat vagy akár összetört corn flakes-et, zabpelyhet is.

Az alábbi recepttel nagyon omlós, puha falatkákat kapunk, amiben nem pépesített, hanem apró darabokra vágott csirkemell van, egy kis curryvel megbolondítva. Ideális gyors vacsorának például salátával, de önmagában is nagyon finom baráti beszélgetések, borozások kísérőjeként különféle fűszeres mártogatósokkal – zöldfűszeres házi majonézzel vagy fokhagymás joghurttal…

Csirkenuggets kiadósan

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 húsleveskocka
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csapott teáskanál curry – vagy más fűszer ízlés szerint
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A leveskockát fél liter vízzel felforraljuk, beletesszük a csirkemelleket, és gyöngyözve 25-30 percig főzzük, majd a vízből kivéve hagyjuk kicsit hűlni.

Közben egy másik edényben a tej felével elkeverjük a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a maradék tejet, felmelegítjük, és 10-12 perc alatt kevergetve jó sűrűre főzzük.

A csirkemellett apróra vágjuk, egy serpenyőben 2 evőkanál olajon kicsit megpirítjuk, meghintjük a curryvel, sóval és borssal, majd a tejes-keményítős krémet is hozzáadjuk, 2-3 percig kevergetjük, majd a tűzről levéve áttesszük egy tálba, hagyjuk langyosra hűlni, majd a hűtőben pihentetjük 1 órát, hogy kellően megszilárduljon.

A tojásokat egy csipet sóval egy villával felverjük, egy másik tálba zsemlemorzsát öntünk. A húsos masszából diónyi darabokat csípünk, golyóvá formázzuk, majd kicsit meglapogatjuk. Megmártjuk a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben 2 ujjnyi olajat forrósítunk, és a csirkés falatkákat 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük, majd szűrőkanállal kiemeljük, alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Ízlés szerint majonézzel vagy más szósszal, salátával, sült krumplival tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.