Írd be, mit keresel:

Gyümölcsjégkrém házilag – mentesen és pofonegyszerűen

Nincs jobb érzés a forró nyári napokon, mint amikor kinyitjuk a fagyasztót annak tudatában, hogy egy egészséges, mindenmentes frissítő jégkrém vár ránk. Az elkészítése csupán pár perc, és ha kellően lehűlt, bármikor előkaphatjuk az édes hűsítő desszertet.

Cookta - 2017.06.12.
Gyümölcsjégkrém házilag – mentesen és pofonegyszerűen

Szerencsére egyre több helyen árulnak praktikus műanyag vagy szilikon jégkrémkészítő formákat, amiknek a segítségével egészséges házi jégkrémeket készíthetünk. Ha ilyet még nem szereztünk be, akkor kisebb joghurtos- vagy tejdesszertes pohár, pálca helyett pedig műanyag kiskanál is tökéletesen megfelel, amit a félig fagyos jégkrémbe szúrhatunk.

A jégkrém alapja lehet bármilyen gyümölcs, amit egy kis kókuszkrémmel és ízlés szerinti édesítővel sűrű krémmé turmixolunk, és már mehet is a formákba. Azért célszerű kókuszkrémet választani – vagy akár mascarponét, görög joghurtot, ha valakit nem zavar a tejtermék jelenléte –, mert a gyümölcs önmagában nagyon vizes, kristályosra, kevésbé élvezetesre fagy meg, ezért jót tesz neki a krémes állagú kókuszkrém vagy sűrűbb tejtermék.

Gyümölcsjégkrém házilag

Hozzávalók:

  • 30 dkg tisztított gyümölcs (eper, málna, áfonya, szeder, mangó, sárgadinnye, őszibarack – ki mit szeret, akár vegyesen)
  • 2 dl kókuszkrém (vagy 2 dl görög joghurt, esetleg 12,5 dkg mascarpone)
  • a gyümölcs édességétől és az ízlésünktől függően méz, stévia vagy más édesítő

Elkészítés: A megtisztított és feldarabolt gyümölcsöket a kókuszkrémmel (vagy a választott tejtermékkel) krémesre, simára összeturmixoljuk. Ízlés szerint édesítjük, megkóstoljuk, és ha pont jó, akkor még egy kis édesítőt hozzáteszünk, mert fagyosan kevésbé édesnek érezzük majd a jégkrémet.

A formába öntjük a keveréket, a fagyasztóba tesszük, és ha félig megdermedt, beleszúrunk egy fapálcát vagy műanyag kanalat, ha formánk van, akkor a tetejükkel lefedjük.

Fogyasztás előtt a formák oldalára kevés langyos vizet engedünk, így könnyen kicsúsznak belőlük az egészséges kis gyümölcsös jégkrémeink.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.