Nagyon szeretem a harcsát, omlós húsa ellenállhatatlanul finom, ráadásul pár perc alatt elkészül serpenyőben sütve. Most töltött gnocchival és fokhagymás sajtmártással került a tányérra, és mondhatom, nagy sikert aratott.

Nemrégiben az egyik német szupermarketben szembejött a klasszikus gnocchinál jóval nagyobb méretű különlegesség, a spárgakrémmel töltött óriásgnocchi, nem volt kérdés, hogy ki kell próbálni. Olyan kíséretet szerettem volna hozzá, ami kellően ünnepi a spárgás finomsághoz, de a gnocchikhoz hasonlóan gyorsan elkészül.

Forrás:
Kozsla Norbert

Így esett a választás a harcsára, ami vajban sütve jó sok petrezselyemmel valami isteni, illetve egy gyors, krémes, finoman fokhagymás sajtmártás is készült, a három pedig nemcsak páratlan összhangot alkotott, de az étel elkészítése 20 percet sem vett igénybe. ;) Érdemes kipróbálni!

Forrás:
Kozsla Norbert

Vajas-petrezselymes harcsafilé spárgakrémmel töltött gnocchival és fokhagymás sajtmártással

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet harcsafilé
  • 3-4 evőkanál vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágott zöldje
  • só, bors
  • aki kedveli: 1/2 citrom leve
  • 1 csomag spárgakrémes gnocchi

A fokhagymás-tejszínes sajtmártáshoz:

  • ~20 dkg reszelt sajt
  • kevés tej
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál apróra vágott snidling
  • só, bors

Elkészítés: A harcsafiléket sózom, borsozom, citromlével kicsit meglocsolom. Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és a befűszerezett halszeleteket. Pár perc alatt a hal mindkét oldalát átsütöm, miközben néha a serpenyőt megdöntve egy kanál segítségével locsolgatom a saját szaftjával. A visszamaradt vajas pörzsanyagot a szeletek tetejére halmozom – nagggyon finom! ;)

Forrás:
Kozsla Norbert

A gnocchit forrásban lévő sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.

Amíg a hal és a gnocchi készül, hozzákezdek a fokhagymás sajtmártáshoz is. Egy kisebb edényben kevés vaj hozzáadásával melegíteni kezdem a tejet és a tejszínt. Sózom, borsozom, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, a snidlinget és a reszelt sajtot. Felfőzöm, és kevergetve kellő állagúra beállítom.

A sült halat a kifőtt gnocchival tálalom, meglocsolva a fokhagymás sajtmártással.

Forrás:
Kozsla Norbert