Írd be, mit keresel:

Narancsos-gyömbéres csirke – egzotikus, egyszerű, egészséges

Gyors és könnyű, fűszeres és izgalmas, igazán ideális nyári fogás ez a szaftos-szószos csirkemell, ráadásul szűk fél óra alatt elkészül, a körettel együtt.

Cookta - 2017.06.17.
Narancsos-gyömbéres csirke – egzotikus, egyszerű, egészséges

Kedvenc csirkemellünket nem árt néha variálni egy kicsit, például egzotikus ízvilággal feldobni. Most egy narancsos-gyömbéres marináddal készült, aki szereti az édes-sós izgalmasabb, egzotikusabb ízeket, annak nagyon kedvére való lesz. A pácba a gyömbér, a narancs leve és héja mellett egy kis fokhagyma és ketchup is kerül, az elsőre talán furcsa kombináció tökéletes ízharmóniát alkot, és nagyon jót tesz az amúgy semleges és sovány csirkemellnek.

A citrusos marinád nem csak pácolásra szolgál ennél a receptnél, hanem ez lesz majd a szaftja is a csirkemellnek, ebben párolódik-sül finom puhára, miután egy kis olajon elősütjük. Alakbarát és egészséges fogás, gyors ebédnek, vacsorának is tökéletes, de olyan finom és izgalmas, hogy akár ünnepibb alkalmakkor is megállja a helyét.

Narancsos-gyömbéres csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • diónyi gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 narancs
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A csirkemellfilét megmossuk, leszárítjuk, falatnyi darabokra vágjuk.

A páchoz a gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, a gyömbért 4 részre vágjuk, és fokhagymanyomón mindkettőt egy tálba átpréseljük. A narancsot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a felét félretesszük a tálaláshoz, a többit a páchoz adjuk, majd a narancs levét kifacsarjuk, ezt is a tálba öntjük, hozzáadjuk a ketchupot. Sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük, elkeverjük, majd beleforgatjuk a csirkét. Pár percet pihentetjük, amíg például feltesszük főni a köretét, ami lehet rizs, bulgur, köles…

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, a csirkefalatokat szűrőkanállal kiemelve a pácból az olajra dobjuk, és pirítani kezdjük. Amikor már kifehéredett és a leve elfőtt, meghintjük a keményítővel, kicsit átforgatjuk, majd felöntjük a fűszeres páclével, és kb. 6-7 perc alatt készre főzzük.

Azonnal tálalhatjuk a félretett narancshéjjal megszórva, ízlés szerint meghinthetjük fiinomra vágott újhagymával, petrezselyemmel, korianderrel, akár pirított szezámmal – egyik sem fogja elrontani!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.