Írd be, mit keresel:

Urnebes – a kence, ami jobb, mint a körözött

A szerbek egyik mennyei találmánya, ami könnyedén rokonítható a mi körözöttünkkel. Túró, paprika, egy kis tejföl, némi fűszer - és ami a különbséget adja: a sült kápia paprika! Szendvicskrémnek, mártogatósnak, szósznak is ideális, attól függően, mennyire sűrűre vagy krémesre készítjük!

Cookta - 2017.06.18.
Urnebes – a kence, ami jobb, mint a körözött

Urnebes salata, ez a becsületes neve, de valójában egy szendvicskrémnek, szósznak és mártohatósnak is használható kebce, ami talán attól salataa, vagyis saláta, hogy zöldség is van benne. A lényege a grillen vagy sütőben alaposan megsütött piros kápia paprika, aminek a húsában karamellizálódik a cukor, míg a bőre füstösre, feketére sül. Ha műanyag dobozba vagy zacskóba zárjuk pár percre, akkor a bőre felpuhul, és könnyedén lehúzható, a többi már csak egy mixer vagy késes robotgép dolga.

Készülhet túróval vagy juhtúróval, akár a kettő keverékével, egy kevés csípős paprika vagy csili is nagyon jót tesz neki, a krémességét-állagát pedig beállíthatjuk tejföllel vagy joghurttal. Ha szárazabbra készítjük, akkor formázhatunk belőle golyóbisokat, krémesebben isteni pljeskavicával, más grillezett hússal, akárcsak az ajvár.

Urnebes

Hozzávalók:

  • 25 dkg kápia paprika
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál csípős pirospaprika
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál borecet
  • só, bors

Elkészítés: 7-8 kápia paprikát grillen vagy sütőben megsütünk, 10 percre lefedhető műanyag tálba vagy nejlonzacskóba tesszük, hogy a bőre felpuhuljon. Ezután a bőrét lehúzzuk, a magjait eltávolítjuk, a húsát mixerbe tesszük 2 gerezd zúzott fokhagymával, 25 dkg túróval, pár csepp borecettel, sóval, borssal és ízlés szerint egy kis csípős pirospaprikával vagy csilivel, és krémesre összedolgozzuk. Szendvicskrémnek, mártogatósnak is ideális.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.