A piac tele van lédús, zamatos meggyel, nem lehet betelni vele, isteni magában, nyersen, meg persze hűsítő levesnek, és a szezon kedvence a sütikből sem maradhat ki, most egy nagyon finom kókuszos muffinba került belőle.

A muffin gyors és egyszerű, sokaknak túl jellegtelen – de nem az, ha kellően megbolondítjuk a tésztát. Most egy könnyű joghurtos kevert tésztás változat készült, amihez az alapanyagokat elég egy evőkanállal kimérni, majd két fázisban összekeverni, és már mehet is a papírkapszlikkal bélelt formákba, gyümölccsel rétegezve.

A tésztába kókuszreszelék is került, nemcsak ízesítőként, de a liszt pótlására is, a textúrát is izgalmasabbá teszi, és a meggyel is jól harmonizál az édes vaníliás-kókuszos íz. A tésztába kevert joghurtnak és olajnak köszönhetően pedig finom puha lesz a muffin, nem szárad ki, napokig friss marad, ha ugyan nem pusztítjuk el pillanatok alatt.

Meggyes muffin kókuszosan

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 1,5 dl natúr joghurt (1 kis pohár)
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg magozott meggy

Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a felütött tojásokat, a natúr joghurtot, a tejet és az olajat szintén kikeverjük, majd a kettőt összeöntve jó alaposan összedolgozzuk.

Papírkapszlikkal bélelt muffinformába félig kanalazunk a masszából, megszórjuk magozott meggyel, majd megint tésztát rakunk rá, és a tetejét megpotyogtatjuk a maradék meggyel.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20–25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.