Írd be, mit keresel:

Pizzatészta új szerepben: vöröslencsés-tojásos lepény

A készen megvásárolható pizzatésztának köszönhetően bő fél óra alatt elkészül ez az egyszerű, de nagyon finom és laktató lepény. Kivételesen nem a klasszikus „pizzás” feltétekkel készült, és ez is mutatja, mennyire sokoldalúan használható a kelt tészta.

Cookta - 2017.06.19.
Pizzatészta új szerepben: vöröslencsés-tojásos lepény

Magam is szívesen készítek kelt tésztát, de néha nagyon praktikus és gyors segítség a készen vásárolható változat. Ez alkalommal a tésztára fűszeres vöröslencse és tojás került, majd irány a sütő. Igaz, pizzatésztát használtam, de pizzának azért nem mondanám az elkészült finomságot, inkább lepénynek titulálnám. 

Forrás:
Kard Éva

Sütés közben a tészta széle ropogósra sült, a tojások sárgája pedig még kellően lágy maradt – én így szeretem –, de akár kicsit tovább is sütheti az, aki keményebben szereti. Az ízek pedig magukért beszéltek, mert rövid idő múlva morzsája sem maradt…

Forrás:
Kard Éva

Vöröslencsés-tojásos lepény

Hozzávalók:

  • 1 csomag kész pizzatészta
  • 10 dkg vöröslencse
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldségalaplé
  • őrölt fehér bors
  • 2 mokkáskanál curry
  • 1 kisebb csokor koriander
  • 1 evőkanál kukoricaolaj
  • 4 db tojás

Elkészítés: Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert szintén vágjuk össze apróra. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az alaplével. Ezután néha megkeverve addig főzzük, míg a lencse megpuhul, és teljesen elfő a leve. Ekkor vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá az apróra vágott koriandert.

A pizzatésztát tekerjük ki a papírból, majd a papírral együtt emeljük át egy tepsire. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8–10 percig. 

Ezután vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá az előzőleg előkészített lencsét, üssük rá a tojásokat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre. 

Én légkeverésnél 160 fokon először 8 percig sütöttem, majd a feltéttel együtt még 10 percig. Így a tojások sárgája még kissé folyós volt, a tészta széle pedig jó ropogósra sült.

Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg korianderrel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.