Írd be, mit keresel:

Cukormentes cukrászdák – 5 budapesti kedvenc

Élni tudni kell – és ebbe beletartozik az is, hogy tudni kell jókat enni. De mi a helyzet akkor, ha valaki egészségügyi okokból nem ehet bármit következmények nélkül? Szerencsére ebben az esetben sem kell lemondania az élvezetekről, csak tudnia kell, hová fordulhat, ha lelkiismeret-furdalás nélkül szeretne hódolni a kulináris élvezeteknek. Molnár Viola Anna, társoldalunk, a Vous.hu szerzője olyan cukrászdákat gyűjtött össze, ahol cukormentes sütemények közül (is) válogathatunk.

Cookta - 2017.06.22.
Cukormentes cukrászdák – 5 budapesti kedvenc

Egy dolgot azért szögezzünk le az elején: az, hogy léteznek cukormentes sütemények, még nem jelenti azt, hogy ész nélkül fogyaszthatjuk őket. A nassolás az nassolás: nem kell napi rendszerességgel helyet kapnia az étrendünkben, hiszen inkább szól az élvezetekről, mint a tápanyagbevitelről – de alkalomszerűen még a legszigorúbb étrendbe is beilleszthető.

Korábban még sokan háborodtak fel a „cukormentes sütemény” kategórián, mondván: aki édességet akar enni, az ne legyen álszent! Na, ezek azok az emberek, akik még hírből sem ismerik az inzulinrezisztenciát vagy a cukorbetegséget…

De nem kell, hogy egészségügyi problémája legyen valakinek: már miért lenne baj, ha valaki szimplán oda szeretne figyelni arra, hogy mit vesz magához? Szerencsére ezt nemcsak én gondolom így, hanem néhány cukrász is – nekik köszönhetően pedig egyre több helyen érhetőek el a mentes desszertek.

Édes Pötty

A hely, ahol a hagyományos sütemények mellett cukor-, glutén-, laktóz- és tojásmentes sütemények tengeréből is lehet választani – és ami pont olyan cuki, mint a neve. Ha beléptek, azonnal láthatjátok, hogy a mentes sütiknek nem kell feltétlenül unalmasnak és fantáziátlannak lenniük: színező- és adalékanyagok nélkül is gusztusos, vidám és persze finom desszerteket készítenek. Ha olyan diétát követtek, amiben egyáltalán nem mindegy, hogy a finomított liszt helyett rizsliszt, mandulaliszt, tönkölyliszt vagy esetleg kókuszliszt az alap, akkor itt aztán lesz miből választanotok.

Forrás:
Édes Pötty

Még 4 cukormentes cukrászda ajánlóját itt találjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.