Írd be, mit keresel:

Házi málnafagyi gép nélkül, nagyon krémesen

A kánikulában mi másra vágynánk, mint hűsítő fagyira, amire bármikor rányithatjuk a mélyhűtő ajtaját? Krémes, gyümölcsös, tejszínes és percek alatt összeállítható, ráadásul fagyigép sem kell hozzá...

Cookta - 2017.06.23.
Házi málnafagyi gép nélkül, nagyon krémesen

A házi fagyikkal többnyire az a baj, hogy nem elég krémesek, hanem inkább kristályosra fagynak, ha nem géppel készülnek, vagy ha nem kevergetjük meg időnként szorgosan fagyasztás közben. Ennél a receptnél nagyon krémes lesz a végeredmény mindenféle macera nélkül, aminek a titka a sűrített tej, a tejpor és a tejszínhab. Ez az alaprecept, ami sokféle módon tovább is gondolható… 

Ennél a változatnál málna és málnalekvár került bele, ez utóbbi azért, hogy intenzívebb legyen a málnás íz a dzsemtől, és egy kis ételfesték színesíti, de ez el is hagyható, ha nem ragaszkodunk a málnaszínhez. Készíthető eperrel és természetesen más gyümölccsel, de ezeket érdemes apróra vágni, esetleg pépesíteni – a málnánál azért nincs erre szükség, mert az érzékeny, finom húsú málna a keveréstől is kellően pépes-darabos lesz. 

Az alábbi videón jól követhető a készítés menete, alatta pedig jön a részletes recept:

Objektum doboz

Házi málnafagyi

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 10 dkg félzsíros tejpor
  • 35 dkg sűrített tej
  • 2 evőkanál málnalekvár
  • 3 dl habtejszín
  • 12,5 dkg málna
  • 1-2 csepp piros ételfesték (el is hagyható)

Elkészítés: A vizet és a tejport elkeverjük, hozzáadjuk a sűrített tejet és a málnalekvárt, ezzel is elkeverjük. Akit zavarnak a magok, átszűrheti, ízlés szerint 1-2 csepp piros ételfestékkel színezhető. Hozzákeverjük a málnát is, majd a habbá vert tejszínt több részletben beleforgatjuk.

Zárható műanyag dobozba öntjük, és a fagyasztóba tesszük legalább 8 órára – utána bármikor fogyasztható, de érdemes egy kicsit szobahőmérsékleten pihenni hagyni gombócolás előtt.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.