Írd be, mit keresel:

A szép és tartós barnulás titka, ami finom is

A napozás az utóbbi időkben sokkal veszélyesebbé vált, mint korábban, szinte naponta riogatnak a meteorológusok az erős UV-sugárzásra, így nem mindegy, hogy a napon töltött idő alatt szépen és gyorsan barnuljunk, elkerülve a leégést. És ez nem is lehetetlen, megfelelő külső-belső védelemmel.

Cookta - 2017.06.25.
A szép és tartós barnulás titka, ami finom is

A napcsókolta, szépen és egyenletesen lebarnult bőr igazán szexi, ráadásul az egészséges napozás feltölti a szervezetet D-vitaminnal, és hangulatunkra, kedélyünkre is jó hatással van. A bőr külső védelmét bízzuk a különféle napvédő krémekre, de a bőrünket készítsük fel belülről, hogy minél könnyebben, egyenletesebben és tartósabban barnuljon. Ehhez nincs szükség csodaszerekre, csak magas béta-karotin tartalmú ételekre.

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, narancssárga festékanyaga a bőr felső hámrétegében nemcsak a káros anyagokat képes közömbösíteni jótékony gyökfogó tulajdonságánál fogva, hanem fizikai szűrőként védi is a bőrt a nap UV-sugarainak káros hatásaival szemben, egyúttal elősegíti a bőr egyenletes, könnyű, szép barnulását is. A legjobb béta-karotin forrás a sárgarépa, de jelentős mennyiség található belőle a nyáron érő sárgabarackban is, illetve a nálunk nehezebben elérhető mangóban és papayában, a zöldségek közül pedig még az édesburgonyában és sajnálatosan nyáron nem kapható sütőtökben.

Így a legegyszerűbb, ha a nyaralás előtt és alatt nyuszikká válunk, és minél többet eszünk a bárhol és baráti áron beszerezhető, ráadásul nyáron istenien édes, zsenge és ropogós sárgarépából. A sárgarépában ráadásul az is jó, hogy tele van rosttal, így nagyon jól hat az anyagcserére, és változatosan elkészíthető, mindjárt adunk is néhány ötletet!

A legegyszerűbb, ha a sárgarépát alaposan megmossuk, nyáron még hámozni sem kell, olyan zsenge, hasábokra vágjuk, és akár kenyér helyett ezzel mártogatjuk a különféle szendvicskrémeket – körözöttet, tojáskrémet, sajtkrémet, hummuszt vagy csak egy gyorsan bekevert zöldfűszeres-fokhagymás joghurtot.

A sárgarépából könnyűszerrel készíthetünk isteni krémlevest, ami jól behűtve ideálit hűsítő is lehet. Ez a változat >> kókuszkrémmel, gyömbérrel és citrommal készül, vegán és alakbarát.

Meg is süthetjük a répát hasábokra vágva, kis mézzel és balzsamecettel, néhány izgalmas fűszerrel, szezámmal, gyors és nagyon finom, mint ebben a receptben >>

A tócsni mintájára a répából is süthetünk ropogós kis tallérokat, akár olaj nélkül, sütőben sütve, sajttal felturbózva – a részletes recept itt található >>

A répát reszelve, karikázva, vékonyra csíkozva tehetjük bármilyen salátába, de akár főszereplő is lehet néhány izgalmas kiegészítővel, mint ennél a 3 répasaláta receptnél >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.