Írd be, mit keresel:

Oreo sajttorta sütés nélkül, nemcsak kánikulai napokra

Ha azt mondjuk, Oreo, sajttorta és sütés nélküli, az elég jól hangzik, ugye? Ráadásul nagyon krémes és könnyű, csupa csoki, az összeállítása pedig 20 perc alatt megvan.

Cookta - 2017.06.25.
Oreo sajttorta sütés nélkül, nemcsak kánikulai napokra

A fekete-fehér Oreo keksz sokak első számú kedvence, de nemcsak nekik ajánljuk ezt a nagyon finom, krémes tortát, hanem mindenkinek, aki szereti a csokis édességeket, és a nagy melegben nincs kedve bekapcsolni a sütőt. Ez a fehércsokis-hűtős sajttorta nagyon egyszerű, mutatós, akár ünnepi asztalon is megállja a helyét, pedig elkészítése pofonegyszerű.

Aki nem barátja ennek a keksznek, természetesen más csokis vagy például mogyorós omlós kekszet is használhat, az alaphoz mi is sajnáltuk az Oreót… De a krémbe is érdemes belekeverni egy kevés aprított kekszet, izgalmasabbá teszi, hogy a selymes-habos rétegben is van egy kis izgalmas rágcsálnivaló…

Oreo cheesecake

Hozzávalók:
Az alaphoz: 

  • 20 dkg omlós csokis keksz (Oreo is lehet)
  • 10 dkg lágy vaj

A krémhez:

  • 30 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 5-6 Oreo keksz

A tetejére:

  • ízlés szerint Oreo keksz

Elkészítés: A torta alapjához a kekszet késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a lágy vajat, és morzsásra, finomra összedolgoztatjuk. Egy kapcsos tortaformába kanalazzuk a vajas morzsát, és kanállal, kézzel vagy egy pohár talpával alaposan lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg ekészítjük a krémet.

A fehér csokoládét összetördeljük, és mikróban 1-1,5 perc alatt vagy gőz fölött megolvasztjuk. A jól behűtött tejszínhabot felverjük. Az Oreo kekszet apróra vágjuk.

A krémsajtot és a mascaponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott és simára kevert fehér csokit, elektromos habverővel jól összekeverjük, majd fellazítjuk 2-3 evőkanálnyi tejszínhabbal, végül óvatosan beleforgatjuk az összes habot és a felaprított kekszet. A krémet a kekszes alapra simítjuk, és a tortát legalább 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém is kellően megdermedjen, összeálljon.

Tálalás előtt a tortáról leemeljük a kapcsos formát, ha szükséges, vizes késsel előtte a perem meentén meglazítjuk. Ízlés szerint összetördelt Oreo keksszel, esetleg tejszínhabbal díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.