Írd be, mit keresel:

Gyors nyári rakottas: zöldséges-kolbászos tornyok a nyár jegyében

A jó idő eljöttével mindig kedvet kapok a könnyű, mediterrán ételekhez. Mondjuk az év többi napján is szeretem, de az alapanyagok ilyenkor igazán ízletesek.

Cookta - 2017.06.28.
Gyors nyári rakottas: zöldséges-kolbászos tornyok a nyár jegyében

Nemrég egy kis muszakát ettem volna, de nem volt kedvem kétféle szószt főzni, meg abból nem is igazán lehet kis adagot készíteni, mi meg csak ketten voltunk. 

Így a következő, jóval egyszerűbb padlizsános, paradicsomos, sajtos fogást készítettem. És hogy a magyaros vonal se maradjon el, egy kis kolbászt is csempésztem bele. 🙂 Gyors, egyszerű és isteni finom – csak ajánlani tudom!

Forrás:
Hajós Ágnes

Padlizsántornyok kolbásszal

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 2 szál puha kolbász (összesen kb. 40 cm)
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 nagy lilahagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

 
Elkészítés: A padlizsánt 1 centis karikákra vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal. A paradicsomokkal és a hagymákkal is így járunk el. Serpenyőben mindkét oldalukat 2-2 perc alatt megsütjük, félretesszük. A kolbászokat kibontjuk a bélből, nagyobb darabokra mozsoljuk.

Egy jénai alját kikenjük, ráteszünk 8 padlizsánkarikát. Jöhet rájuk egy nagy csipet sajt, pár levél bazsalikom, paradicsomkarika, megint sajt, a kolbászmorzsa. Majd megint sajt, hagyma, kolbász, bazsalikom, sajt, padlizsán, paradicsom és ismét sajt.

Forrás:
Hajós Ágnes

180 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre. Ízlés szerinti salátával vagy körettel tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.