A kókusz kedvelőinek egyik nagy favoritja a Raffaello-golyó, amelyet könnyedén elkészíthetünk nyári változatban, hűsítő pohárkrémnek. Nagyon egyszerű, csupa selymesség, amit roppanós mandulalapocskák tesznek izgalmassá.

Egy hűsítő pohárkrémnek nem nagyon lehet ellenállni, mindig jó egy kis édes-selymes krémet elkanalazgatni. És sokszor az sem elhanyagolható szempont – például forró kánikulai napokon –, hogy nem kell a sütőt sem bekapcsolni hozzá, sőt a tűzhelyet is alig, mert pár perc alatt elkészül. 

A Raffaello pohárkrém valójában egy kókusszal és mandulával megbolondított tejbegríz, amibe kókuszkrém és kókuszreszelék is kerül, a kihűlt grízes krémet pedig még utólag egy kis kókuszkrém selymesíti. A desszert előre elkészíthető, hűtőben érdemes pihentetni tálalásig, de a mandulalapocskákkal csak tálalás előtt rétegezzük vagy keverjük össze, mert ha idejekorán tesszük ezt, akkor felpuhul benne a ropogós mandula. Vigyázat, isteni finom!

Raffaello pohárkrém

Hozzávalók:

  • 4 dl kókuszkrém
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • maréknyi szeletelt mandula

Elkészítés: A kókuszkrém felét és a vizet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, tűzre tesszük, majd hozzáadjuk a grízt is, és kevergetve addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, majd a tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg tejbegrízhez adjuk a maradék kókuszkrémet, és elektromos habverővel fellazítjuk, krémesítjük, majd szeletelt mandulával poharakba rétegezzük, és azonnal tálaljuk.